E.T. - gjesten fra verdensrommet

Norgespremiere: 12.04.2002
Familiefilm / Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Han er redd. Han er helt alene. Han er 3 millioner lysår hjemmefra.

Han er redd. Han er helt alene. Han er 3 millioner lysår hjemmefra.

Det rasler i bregner og løv mens den lille fyren beveger seg gjennom skogen i sin jakt på interessante planter. Høyt over ham kneiser trekronene som svaier majestetisk i den svake vinden. Overalt omkring ham går livet sin vante gang for nattevåkerne i naturen.

Plutselig stopper store biler med brølende motorer opp i skogkanten. Det skarpe lyset fra lyktene bryter tussmørket, og iført tunge støvler stormer mennene inn mellom trærne i sin jakt. For sent blir den lille fyren klar over at vennene hans roper ham tilbake. De sletter sine spor og forsvinner, og etterlater ham helt alene i en verden han ikke tilhører. Og de bråkete menneskene har fått ferten av ham.

Samtidig, i en av forstedene, er Elliott (Henry Thomas) ute for å hente en pizza som hans eldre bror og vennene hans har bestilt. Han hører at det rasler i skuret, og kikker inn for å se om det er hunden hans som har gjemt seg. Men det er ikke hunden, og forskrekket løper han tilbake til huset. Moren Mary (Dee Wallace Stone) og de store guttene styrter ut for å undersøke saken, men finner ingenting og konkluderer med at en prærieulv har vært på ferde. Men Elliott vet ikke helt. Han er sikker på at det var noe annet. Neste dag legger han et spor av sukkertøy fra skogen og ned til huset for å lokke det mystiske vesenet til seg. Den påfølgende natten tilbringer han inntyllet i et teppe i liggestolen ute i hagen, og plutselig avbrytes hans urolige søvn: Foran ham står et vesen, ulikt alt annet han tidligere har sett på jorden: En extra-terrestrial - E.T.

Elliott er en søkende sjel. Han bærer på et savn etter faren som har forlatt familien til fordel for en annen kvinne. Derfor forstår han den fremmedes ensomhet og E.T.s behov for en familie. Elliott knytter umiddelbart et bånd til den merkelige skapningen og lokker ham med seg opp på rommet sitt. Neste dag lykkes han med å spille syk for moren, og får være hjemme fra skolen. De to vennene fra forskjellige verdener begynner å bli kjent med hverandre og den verden de begge skal finne sin plass i. Snart involverer Elliott også sin storebror Michael (Robert MacNaugthon) og lillesøster Gertie (Drew Barrymore) i hemmeligheten, men alle tre føler at dette er noe de ikke må fortelle de voksne.

For Elliott er det en herlig tid. Det åpnes dører til følelser han ikke tidligere har kjent, men ikke alt føles godt. Selv om E.T. lærer å kommunisere, er budskapet hans kun det ene; at han må tilkalle hjelp hjemmefra. Han må og skal tilbake, for kreftene hans svinner. Og som det ikke var nok, har regjeringens agenter kommet på sporet av ham igjen, og denne gangen har de ikke tenkt å la ham slippe unna.

Fakta

Norgespremiere
12.04.2002
Originaltittel
E.T. the Extra-Terrestrial
Sjanger
Familiefilm
Sci-Fi
Skuespillere
Dee Wallace
Henry Thomas
Peter Coyote
Robert MacNaughton
Drew Barrymore
K.C. Martel
Sean Frye
C. Thomas Howell
Erika Eleniak
David M. O'Dell
Richard Swingler
Frank Toth
Robert Barton
Michael Darrell
Regi
Steven Spielberg
Manus
Melissa Mathison
Produsent
Kathleen Kennedy
Steven Spielberg
Foto
Allen Daviau
Musikk
John Williams
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1t.55m.
Produksjonsår
1982
Produksjonsselskap
Universal
Distribusjon
United International Pictures

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene