Megahjerne

Norgespremiere: 25.12.2010
Tillatt for alle
1 t. 36 min.
Animasjon / Barnefilm / Familiefilm / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fra skaperne av "Shrek og "Madagaskar" kommer nå fortellingen om den geniale superskurken Megahjerne
Fra DreamWorks Animation, selskapet som gav oss Shrek, Madagaskar, Kung Fu Panda og How to Train Your Dragon, kommer nå fortellingen om den geniale superskurken Megahjerne som gir oss et nytt syn på den urgamle kampen mellom det gode og det onde. Møt skurken som er så dårlig til å være slem at han kanskje er super til å være snill.
Megahjernen (Will Ferrell) er den mest brilliante superskuren verden noen sinne har sett.og den minst suksessrike. I løpet av årene har han forsøkt å erobre Metro City på alle tenkelige måter - hver eneste gang går det fryktelig galt takke være superhelten Metro Man (Brad Pitt). Men så skjer det noe uventet med en av hans onde planer og Megahjernen klarer faktisk å overvinne Metro Man. Plutselig er skjebnen til Metro City truet av en ny skurk som skaper kaos og får alle til å tenke: Kan verdens største hjerne faktisk redde oss alle?

Om skuespillerne
Will Ferrell (Megahjernen / Space Dad) har kommet langt siden den gangen han jobbet i Saturday Night Live, og gått fra å jobbe på TV til å bli en filmstjerne.
Vi kunne sist se Ferrell i den uavhengige filmen Everything Must Go som er regissert av Dan Rush og basert på en novelle av Raymond Carver. Filmen hadde premiere på 2010 Toronto Film Festival og vil bli lansert for kinogjengere neste vår av selskapet Roadside Attractions.
I 2006 viste Ferrell at hans dramatiske talenter er like store som hans komiske da han fikk sin andre nominasjon til en Golden Globe for sitt portrett av IRS agenten Harold Crick i Stranger Than Fiction. Her spilte han hovedrollen sammen med Emma Thompson, Dustin Hoffman, Queen Latifah og Maggie Gyllenhaal og ble regissert av Marc Forster.
Sammer år spilte Ferrell hovedrollen i den suksessrike komedien Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. Her spilte han sammen med John C. Reilly og Sacha Baron Cohen. Filmen tjente inn mer enn 150 millioner doller i USA og ble sesongens beste komedie (ikke-animerte).
På sommeren i 2004 spilte Ferrell hovedrollen i komedien Anchorman: The Legend of Ron Burgundy for DreamWorks Pictures. Ferrell var med å skrive dette manuset sammen med Adam McKay. Judd Apatow var produsenten, mens David O. Russell (Three Kings) var ansvarlig produsent.
Andre filmer Ferrell har spilt i er blant annet Zoolander, Elf, Melinda and Melinda av Woody Allen, komediene Semi-Pro, Bewitched og Old School. I tillegg har han gjort filmversjonen av The Producers som gav ham den første Golden Globe-nominasjonen i 2006 for Best Supporting Actor.
I 2009 debuterte Ferrell på Broadway da han hadde hovedrollen i den utsolgte enmanskomedien You're Welcome America. A Final Night with George W. Bush. Her spilte han sin berømte tolkning av President George W. Bush fra Saturday Night Live. HBO spilte inn en av de siste opptrednene som gav ham tre Emmy-nominasjoner.
I 2007 etablerte Ferrell og McKay nettsiden Funnyordie.com. Dette videonettstedet innholder ekslusivt materiale fra en rekke kjente bidragsytere som Judd Apatow, Jack Black og har et eget team som skaper originalt materiale spesielt til nettstedet. Nettsidens første video var The Landlord og fikk mer enn 55 millioner treff. Denne viser Ferrell som blir konfrontert av en bannende, øl-drikkende huseier på to år. I juni 2008 annonserte HBO at de jobber sammen med Funnyordie.com for å lage nye TV-prosjekter.
Etter deres suksess med nettsiden har Ferrell og McKay slått seg sammen for å lage produksjonsselskapet Gary Sanchez Productions. Til nå har de støttet hitten fra 2006 Sundance The Foot Fist Way med Danny BcBride (Tropic Thunder) i hovedrollen, en film de også var med å skrive manus til. Filmen hadde premere i mai hos Paramount Vantage. Gary Sanchez produserte nylig den første sesongen av HBOs mørke komedie Eastbound &sDown med Danny McBride i hovedrollen. Andre sesong av denne serien kommer i september.
Ferrell vokste opp i Irvine, California, og gikk på U.S.C. hvor han tok en grad i sportsinformasjon. Etter at han var uteksaminert jobbet han som en sportsjournalist på et ukentlig show som ble sendt på et lokal kabel-TV-selskap. Rett etter dette startet han med å ta skuespillertimer og gå på workshops for stand-up på en lokal skole. Han ble så spurt om han ville slutte seg til den anerkjente improvisasjonsgruppen The Groundlings etter kun et år med trening. Det var i The Groundlings hvor Ferrell ble oppdaget til Saturday Night Live.

Brad Pitt er en av vår tids sterkeste og mest allsidige skuespiller samtidig som han er en suksessrik produsent med sitt eget selskap, Plan B Entertainment.
Han har fått Oscar-nominasjoner for sine opptredener i David Finchers The Curious Case of Benjamin Button og Twelve Monkeys, en film hvor han også fikk en Golden Globe. Han har også fått en Golden Globe nominasjon for sin opptreden i Edward Zwicks Legends of the Fall og Alejandro Gonzalez Inarritus Babel.
Pitt spilte nylig hovedrollen som Billy Beane i Bennett Millers Moneyball som har premiere for Sony til neste år. Før det hadde Pitt en av hovedrollene i Quentin Tarantinos Inglorious Basterds i rollen som Lt. Aldo Raine. Før Basterds og Benjamin Button spilte han i Joel og Ethan Coens thriller-komedie Burn After Reading, en film som hadde verdenspremiere som nattlig åpningsfilm på 2008 Venice internasjonale filmfestival. Året før ble han gitt prisen for Best Actor i Venice for hans skildring av Jesse James i The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.
Han har spilt mot Georg Clooney i Burn After Reading i tillegg til Steven Soderberghs Suksesser Ocean's Eleven, Ocean's Twelve og Ocean's Thirteen.
Han er født i Shawnee, Oklahoma, men vokste opp i Springfield, Missouri. Han gikk på University of Missouri i Columbia hvor han tok en grad i journalistikk. Rett før han ble ferdig flyttet han til Los Angeles for å studere grafisk design, men startet derimot å jobbe med en skuespillerkarriere ved å studere sammen med Roy London. Kort tid etter begynte han å få roller på tv, inkludert i serien Glory Days og den anerkjente filmen The Image regissert av Peter Werner samt i Too Young To Die?
Det var i Pitts rolle i den Oscar-vinnende filmen til Ridley Scott Thelma And Louise hvor han først fikk nasjonal oppmerksomhet. Kort tid etter fikk han hovedrollen i den Oscar-vinnende filmen til Robert Redford A River Runs Through It, Dominic Senas Kalifornia og Neil Jordans Interview With The Vampire. Han fikk også hovedrollen i Tom DiCillos Johnny Suede, Ralph Bakshis Cool World, Tony Scotts True Romance, Barry Levinsons Sleepers, Alan J. Pakulas The Devil's Own, Jean-Jacques Annauds Seven Years In Tibet, Martin Brests Meet Joe Black og de to tidligere filmene til David Fincher Se7en og Fight Club.
Hans nyere filmer er blant annet Doug Limans Mr. and Mrs. Smith som ble en av de største filmene i 2005; Wolfgang Petersens Troy; Patrick Gilmore og Tim Johnsons animerte film Sinbad: Legend of The Seven Seas; Tony Scotts Spy Game; Gore Verbinskis The Mexican; Guy Ritchies Snatch. I tillegg har han hatt roller i Soderberghs Full Frontal og Clooneys Confessions Of A Dangerous Mind.
Pitts selskap Plan B Entertainment utvikler og produserer prosjekter for film og TV. Plan B har så langt produsert filmer som Martin Scorseses The Departed, en film som fikk fire Oscar-statuetter inkludert Best Picture og Best Director. Michael Winterbottoms A Mighty Heart hvor Angelina Jolie fikk en nominasjon til Golden Globe, Independent Spirit, Critics' Choice og Screen Actors Guild. Plan B har også produsert Robert Schwentkes Time Travellers Wife; Rebecca Millers The Private Lives of Pippa Lee; Tim Burtons Charlie and The Chocolate Factory; Ryan Murphys Running With Scissors; Troy og The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.
Selskapets siste prosjekter har vært Eat Pray Love som er skrevet og regissert av Ryan Murphys med Julia Roberts, Javier Bardem og James Franco i hovedrollene. Det har i tillegg gjort Kickass sammen med Marv Films hvor Aaron Johnson, Chloe Moritz og Nicholas Cage hadde hovedrollene. For øyeblikket jobber de med Terence Malicks Tree of Life hvor Brad Pitt og Sean Penn spiller hovedrollene.

Tom McGrath (regissør) har jobbet som regissør i mer enn 20 år. Megamind er den tredje filmen han regisserer for DreamWorks Animation. McGrath hadde sin debut som spillefilmregissør med den store suksessfilmen Madagascar. Han regisserte også Madagascar: Escape 2 Africa.


Fakta

Norgespremiere
25.12.2010
Originaltittel
Megamind
Sjanger
Animasjon
Barnefilm
Familiefilm
Komedie
Skuespillere
Brad Pitt
Will Ferrell
Jonah Hill
Tina Fey
David Cross
Norske stemmer
Mads Ousdal
Christoffer Staib
Kjersti Elvik
Anders Bye
Kristoffer Sagmo Aalberg
Erik Hivju
Regi
Tom McGrath
Manus
Alan J. Schoolcraft
Brent Simons
Produsent
Lara Breay
Denise Nolan Cascino
Stuart Cornfeld
Ben Stiller
Musikk
Hans Zimmer
Lorne Balfe
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
PDI
DreamWorks
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Barn/ungdom
Begrunnelse
Til tross for enkelte kraftige effekter i denne filmen anses ikke disse som skadelige, og derfor blir filmen tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene