Pompeii

Norgespremiere: 09.05.2014
15 år
1 t. 44 min.
Action / Drama / Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Actioneventyr i 3D, om en av de største historiske katastrofene.

POMPEII er et actioneventyr i 3D, om en av de største historiske katastrofene, i regi av Paul W. S. Anderson.
Filmen utspiller dagene før vulkanen Vesuvius får sitt utbrudd. En gladiator begir seg ut for å redde kvinnen han elsker og sin beste venn, en gladiator som sitter innestengt i byens colosseum.

Det er sensommer i år 79 f.Kr., og byen Pompeii skinner ved foten av det mektige fjellet Vesuv. Milo, en slave som tilhører en styrtrik båteier, drømmer om den dagen han kan kjøpe seg fri og gifte seg med sin herres datter, Columba. Det han ikke vet er at Columbas gjeldstyngede far har lovt henne bort til en romersk senator for å nedbetale et lån.

Milo vet imidlertid at vennen, gladiatoren Nigellus, er tvunget til å slåss i Colosseum i en kamp han tilsynelatende ikke har noen sjanse til å slippe levende fra. Samtidig som Milo prøver å klekke ut en måte å redde kameraten på får han vite at Columba er lovet bort og at han selv er solgt til en ny herre. Og når ting ikke ser ut til å kunne bli verre, eksploderer Vesuv med styrken til 40 atombomber og slynger en strøm av glovarm aske og røyk innover byen. Lava flommer ned fjellsiden og dreper tusenvis av mennesker.

Mens Pompeii smuldrer opp, er Nigellus fanget inne i Colosseum, Columba er sperret inne i familiens villa, og Milo er fanget om bord i et skip på vei til Napoli.
Mens Pompeiis innbyggere flykter fra den utslettede byen er Milo fast bestemt på å vende tilbake for å redde vennen og hans elskede Columba. Med ild og aske som overalt ødelegger den eneste verdenen han noen gang har kjent til, blir en helt vanlig mann satt på en prøve som krever alt av ham, i en hjertevarm historie om ekstraordinært heltemot.

Fakta

Norgespremiere
09.05.2014
Originaltittel
Pompeii
Sjanger
Action
Drama
Eventyr
Skuespillere
Kit Harington
Emily Browning
Jessica Lucas
Carrie-Anne Moss
Kiefer Sutherland
Paz Vega
Adewale Akinnuoye-Agbaje
Jessica Lucas
Jared Harris
Regi
Paul W.S. Anderson
Manus
Janet Scott Batchler
Julian Fellowes
Lee Batchler
Produsent
Paul W.S. Anderson
Robert Kulzer
Jeremy Bolt
Foto
Glen MacPherson
Musikk
Clinton Shorter
Nasjonalitet
USA
Lengde
1 t. 44 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
Sony Pictures Entertainment
TriStar Pictures
FilmDistrict
Contantin Film
Impact Pictures
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder flere brutale voldshandlinger, og intense og skremmende katastrofeskildringer. Den får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene