Django Unchained

Norgespremiere: 18.01.2013
18 år
2 t. 45 min.
Drama / Western

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Livet, friheten og jakten på hevn. En ny stjernespekket film av Quentin Tarantino.

Django Unchained utspiller seg i sørstatene to år før den amerikanske borgerkrigen. Jamie Foxx har hovedrollen som Django, en slave som på grunn av den brutale forhistorien med hans tidligere eiere, føres ansikt til ansikt med den tyskfødte dusørjegeren Dr. King Schultz (Christoph Waltz).

Schultz er på sporet av de morderiske Brittle-brødrene, og bare Django kan føre ham til dem. Den uortodokse Schultz kjøper Django med et løfte om å sette ham fri når de tar Brittle-brødrene - døde eller levende.

Når de lykkes, holder Schultz løftet og setter Django fri, men de to mennene velger ikke å skille lag. I stedet jakter Schultz på sørstatenes mest etterlyste kriminelle med Django ved sin side. Mens han perfeksjonerer sine livsviktige jaktferdigheter, er Django fortsatt fokusert på ett mål: å finne og befri Broomhilda (Kerry Washington), hustruen han mistet til slavehandelen for lenge siden.

Django og Schultz' søken fører dem til Calvin Candie (Oscar®-nominerte Leonardo DiCaprio), eieren av "Candyland", en beryktet plantasje der treneren Ace Woody (Kurt Russell) lærer opp slavene til å kjempe mot hverandre for eiernes adspredelse. Når de undersøker det avsperrede området under falske forutsetninger, vekker Django og Schultz mistanke hos Stephen (Oscar®-nominerte Samuel L. Jackson), Candies betrodde husslave. Deres bevegelser overvåkes, og en farlig organisasjon kommer stadig nærmere. For at Django og Schultz skal klare å unnslippe med Broomhilda, må de velge mellom frihet og solidaritet, mellom oppofrelse og overlevelse…
Manus og regi er ved Oscar®-vinneren Quentin Tarantino.

Fakta

Norgespremiere
18.01.2013
Originaltittel
Django Unchained
Sjanger
Drama
Western
Skuespillere
Jamie Foxx
Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Samuel L. Jackson
Christoph Waltz
Jonah Hill
Amber Tamblyn
Walton Goggins
Zoe Bell
Regi
Quentin Tarantino
Manus
Quentin Tarantino
Produsent
Pilar Savone
Harvey Weinstein
James W. Skotchdopole
Michael Shamberg
Reginald Hudlin
Stacey Sher
Bob Weinstein
Foto
Robert Richardson
Nasjonalitet
USA
Lengde
2 t. 45 min.
Produksjonsår
2012
Distribusjon
The Walt Disney Company Nordic
Aldersgrense
18 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder store mengder grove, nærgående og kyniske voldsinnslag. Filmen kan derfor ikke vises med 15-årsgrense eller lavere.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene