My summer of love

Norgespremiere: 15.07.2005
11 år
1 t. 27 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En berusende film fra den prisvinnende regissøren Paul Pavlikovsky. "My summer of love" er en historie om begjær og kampen for kjærlighet og håp i en verden hvor begge deler virker umulig.
Mona (Nathalie Press) har akkurat fått tak i en fet moped som bare kostet en hundrings. Ingen motor, men likevel et bra kjøp. Hun bor sammen med broren Phil (Paddy Considine), som tidligere drev en pub, men som nå har sett lyset. Da han oppdaget Gud la han boozen på hylla. Tamsin (Emily Blunt) er rik, men preget at det dekadente livet hun tiltrekkes av.

Mona og Tamsin møtes i utkanten av den rolige Yorkshire-landsbyen, og et intenst og uvanlig vennskap utvikler seg. Tamsin er ganske underlig, på en måte litt skadeskutt. Mona er røff i kantene, og rimelig morsom. Tamsins stor sjarm hekter Mona på kroken.

Tamsin og Mona ønsker å flykte fra sine liv, men Phil har jo møtt Gud. Han vil redde dem - og alle andre. Mona vill ha sin gamle og dristige bror Phil tilbake, den broen hun elsket. Tamsin vil finne ut hva som skal til for å knekke ham.

Profil: Paul Pavlikovsky (manus og regi)
Litteratur- og filosofistuden Pavlikovsky forlot britisk dokumentarfilm-produksjon og tok steget inn i fiksjonsfilmens verden med langfilmdebuten "Last Resort" i 2000. Filmen fikk bemerkelsesverdig god mottagelse på diverse festivaler inkludert Toronto og Sundance, og ga regissøren prisen for "mest lovende nykommer i britisk film" under Bafta-utdelingen i 2001. "My summer of love" fikk Alexander Korda-prisen for beste britiske film under Bafta-utdeligen i 2005.

Fakta

Norgespremiere
15.07.2005
Originaltittel
My summer of love
Sjanger
Drama
Skuespillere
Nathalie Press
Emily Blunt
Paddy Considine
Regi
Paul Pavlikovsky
Manus
Paul Pavlikovsky
Produsent
Chris Collins
Tanya Seghatchian
Foto
Ryszard Lenczewski
Musikk
Alison Goldfrapp
Will Gregory
Nasjonalitet
Storbritannia
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 27 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Tale Partnerships
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom fra 13
Begrunnelse
Denne filmen om to jenters sommervennskap inneholder noen dramatiske scener, bl. a. et drukningsforsøk som kan virke skremmende på unge under 11 år. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene