Hundehotellet

Norgespremiere: april 2013
ANIMASJON, TEGNEFILM

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den klossete hunden Sture overtales av sin dameglade venn, dachsen Picasso til å bli med på ferie til Paris. Men skjebnen fører dem på avveier - til Hotell Rosenknoppen, et enslig gammelt hus på landsbygda. Her treffer de en rekke lystige figurer, bl.a. den hyggelige Miss Mops og den hemmelighetsfulle Dr.Dunkelspiel.

Og ikke å forglemme idealisten og ilusjonisten Ke Ping, som kan forstørre og forminske både det ene og det andre. Sture innser snart at det er noe merkelig med det meste på hotellet. Og selv har han en av hovedrollene i de mystiske begivenhetene...

DVD-utgivelsen
Hundehotellet begynner med at det er hundedager og regnet pøser ned. Den kunstneriske dachsen Picasso overtaler kompisen sin, den lurvete hunden Sture, til å bli med på en ferie til Paris, kunstens og kjærlighetens hovedstad. Hundene gir seg i veg i bilen til Stures
eier men de kommer aldri frem til Paris, og noen ferie blir det egentlig ikke heller, men de får i alle fall en svært opplevelsesrik reise.
Warner
---

Innhold: Hunden Sture og kameraten Picasso reiser på ferie. De har tenkt seg til Paris, men havner i stedet på hotell Rosenknoppen i nærheten av Dartmoors vidder. Hemmelighetsfulle krefter driver sitt spill i området, og ferien blir et eventyr av det uvanlige slaget. (Fra programheftet)

Kritikker:
Aftenposten (31. mars 2000, Per Haddal): At så selve dramaturgien av og til blir for adspredt og handlingen innimellom fortaper seg i intet, kan vi tilgi Åhlin, en tvers gjennom sympatisk tegnefilmartist. Når så stemmeregien også i den norske versjonen er så bra så bra, kan vi i salen også ha det bra.

Dagbladet (31. mars 2000, Liv Jørgensen): Historien er kreativ og morsom nok. Den kunne vært noe mer oppfinnsom i dialogen, men uansett er det animasjonen som har hovedrollen. En i beste forstand god, gammeldags tegnefilm, sprakende av liv, farger og morsomme detaljer.

Hundehotellet handler om hunden Sture og hans kamerat Picasso som reiser på ferie. De har tenkt seg til Paris, men havner i stedet på hotell Rosenknoppen i nærheten av Dartmoors vidder. Hemmelighetsfulle krefter driver sitt spill i området, og ferien blir et eventyr av det uvanlige slaget.

Per Åhlin har også laget "I huvet på en gammal gubbe", "Dunderklumpen" og "Reisen til Melonia". "Hundehotellet" er en 70 minutter lang tegnefilm for hele familien. Den er laget i widescreen og Dolby stereo. Per Åhlin er ansvarlig for idéen, designen og regien.

En kort presentasjon av rollefigurene:
STURE
er filmens fortellerstemme. Sture er stor, klumsete og litt treig i avtrekkeren. Men han er en fin fyr og gjør det beste ut av alt.

MISS MOPS
er fast gjest på hundehotellet. Hun er sjarmerende, men vet hva hun vil. Hun skriver detektivhistorier i fritiden.

PICASSO
er en slu dachshund.

HOTELLDIREKTØREN
er en tjenestevillig fyr, men nokså
oppfarende og irritabel.

DR. DUNKELSPIEL
er en hemmelighetsfull forretningsmann
med store planer.

BASKERVILLE
Motorsyklist med reservedekk og reserveplan i baklomma.

MR. BIG
er av den brautende, høylytte typen fra
Amerika. Han kjøper alt, og betaler i dyre dommer.

KE PING
En illusjonist og idealist i knipe.

TO KELNERE
som er absolutt uatskillelige.

Noen andre birollefigurer er diverse andre gjester på hotell Rosenknoppen, en rekke levende mumier, prinsesse Cixi, en fyr på en scooter og en lojal bestefarsklokke.

KF
---

Den kjente svenske tegnefilmregissøren Per Åhlin har krim på dagsorden i sin siste film, Hundehotellet, en slags tegnefilmens film noir med engelsk krim som grobunn.

Vi befinner oss på hundehotellet Rosenknoppen hvor bikkja Sture er på ferie med sin gode venn Picasso. Picasso er en hund etter damene, for å si det sånn, og mens han leker seg i det nye drivhuset, blir Sture kjent med Miss Mops, en kriminalforfatter med sans for mystikk. Når klokker forsvinner, egyptiske sarkofager laget i Kina havner i feil rom og levende mumier virrer rundt i hotellet, betemmer Miss Mops og Sture seg for å etterforske saken.

Åhlin har sans for detaljer, hotellgjestene er alle kledd i tidsriktige klær anno en Agatha Cristie-film. Her dukker den tyske legen Dr. Dunelspiel opp, den amerikanske forretningsmannen Mr. Big med Mikke Mus-Ører, for ikke å snakke om de uadskillelige kelnerne som serverer dobbelt. Alle hver sin stereotype, men allikevel så ironisert at du bare må le.

Åhlins strek er livlig og fantasifull, med lekre bakgrunner i akvarell. Også musikken er herlig, i form av slapp jazz. Hundehotellet er en glimrende tegnefilm for barn i alle aldre, som det heter, men kanskje mest for de litt eldre. Humoren er nokså voksen og verbal, og mange av de aller yngste vil nok gå glipp av mange morsomme poenger.

Dette er så langt fra Pokemon som man kan komme, men nærmere klassiske, europeiske tegnefilmer kommer du ikke. Ta med barn og barnebarn og kos dere sammen i 65 herlige minutter.

Linda Lorentzen
FilmMagasinet Nr. 3 - 2000
---

Hva sa pressen?

Hundene Sture og Picasso opplever merkelige og mystiske hendelser da de stopper på et hundehotell. "- først og fremst er Hundehotellet preget av det teknisk dyktige, av godt, gammeldags håndverk." (P.H. Aft.) "En i beste forstand god, gammeldags tegnefilm, sprakende av liv, farger og morsomme detaljer." (L.J. Dagbl. 5) "Problemet er at historien verken blir helt morsom eller helt spennende." (B.M. VG 3)

Film & Kino Nr. 2 - 2000
---

Fakta

Norgespremiere
april 2013
Originaltittel
Hundhotellet
Sjanger
ANIMASJON, TEGNEFILM
Skuespillere
Harald Heide Steen jr.
Anne Marit Jacobsen
Johannes Joner
Anders Hatlo
Tor Stokke
Ivar Nørve
Magnus Nielsen
Kåre Conradi
Trond Brænne
Nils Ole Oftebro
Toralv Maurstad
Morten Røhrt
Unn Vibeke Hol
Anitra Eriksen
Regi
Per Åhlin
Manus
Per Åhlin
Produsent
Axel Helgeland
Lars Jönsson
Nasjonalitet
Sverige
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Memfis Film AB
Pennfilm Studio
Northern Lights A/S
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene