The Sentinel

Norgespremiere: 01.09.2006
15 år
1 t. 48 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Når Secret Service-agenten Peter Garrison (Douglas) får i oppdrag å etterforske drapet på en kollega oppdager han et planlagt attentat mot Presidenten. Men plutselig blir han selv hovedmistenkt. Garrison må da gjøre alt i sin makt for å bevise sin uskyld.
Pete Garrison er en Secret Service-agent som reddet presidentens liv ved å kaste seg inn i en skur av kuler for mer enn 20 år siden. Han er godt likt og respektert av sine kolleger, og er i dag en karriereagent med ansvar for førstedamens sikkerhetsteam. Han lever et velordnet og ryddig liv med en hierarkisk struktur og planer, kart, bilkortesjer, kodenavn, fagsjargong og prosedyrer.

Det er et univers som gir mening, inntil hemmeligheter kommer til overflaten som truer med å rive alt i stykker. Petes venn og agentkollega Charlie Merriweather hinter om at han har kritisk og konfidensiell informasjon å dele. Før han rekker å dele noe som helst, blir han skutt og drept hjemme hos seg selv, i det som ser ut til å være et feilslått innbrudd.

Etterforskningen blir styrt av sikkerhetstjenestens fremste agent, David Breckinridge, en skjør kombinasjon av paragrafrytter og villstyring, Garrisons protesjé og inntil nylig en av Garrisons beste venner. Breckinridge følger bevisene og bare bevisene og forsøker samvittighetsfullt å ikke ta hensyn til magefølelsen. Det er det som kreves av en dyktig etterforsker. Garrison har imidlertid ofte jobbet ut ifra magefølelsen, ut ifra rent instinkt. I beskyttende arbeid er det ofte det eneste du har å gå på.

Konflikten som har oppstått mellom Garrison og Breckinridge ble utløst av Breckinridge's feilaktige tro på at Garrison har hatt et forhold til eks-kona hans. Jill Marin, en tøff, frekk og ambisiøs ung agent som nylig kom ut som nummer to i kullet ved Secret Service-akademiet, kommer nå til sin første jobbutplassering. Hun har bedt å jobbe sammen med Breckinridge fordi Garrison, mens han ledet en øvelse ved akademiet, fortalte Jill at Breckinridge var den beste etterforskeren i hele etterretningstjenesten.

Sammen begynner trioen å avdekke det som ser ut til å være en plan innenfra om å ta livet av presidenten. En forræder finnes i Secret Service. Det er første gang i tjenestens 141 år lange historie.

Mistanken faller til slutt på Garrison som får store problemer med å renvaske navnet sitt ettersom noen forsøker å skyve all skyld over på ham. Hvem det nå er vet at Garrison er sårbar siden han gjør en stor innsats for å skjule en monumental hemmelighet. Mistenkt for forræderi må Garrison flykte, forfulgt av Breckinridge og Marin - hans egne kolleger - og forsøke å avsløre den virkelige forræderen og redde presidentens liv.

MICHAEL DOUGLAS skulle ikke trenge rare presentasjonen, annet enn at vi sier at han er blant Hollywoods største skuespillere gjennom en karriere som strekker seg tilbake til slutten av 60-tallet. Blant hans mange filmer kan vi nevne Wall Street, Traffic, A Chorus Line, Romancing The Stone, Jewel Of The Nile, Fatal Attraction, Shining Through, Basic Instinct, The Ghost And The Darkness, Wonder Boys, One Night At McCool's Black Rain, The War Of The Roses, Falling Down, The American President, Disclosure, The Game, A Perfect Murder, The In-Laws og Don't Say A Word.

KIEFER SUTHERLAND har de siste årene oppnådd monumental suksess i rollen som Jack Bauer i TV-serien 24, men har bak seg en lang rekke filmroller. Blant annet har han spilt i Flatliners, A Few Good Men, Taking Lives, Phone Booth, Stand By Me, At Close Range, Bright Lights Big City, The Lost Boys, Young Guns og Young Guns 2, Renegades, The Three Musketeers, A Time To Kill, Eye For An Eye, The Cowboy Way, The Vanishing og Flashback.

EVA LONGORIA er for tiden kjent fra den superpopulære TV-serien Frustrerte fruer, og med The Sentinel er det mye som tyder på at den hittil beskjedne filmkarrieren også vil kunne ta av.

KIM BASINGER er kjent fra en lang rekke filmer, blant dem L.A. Confidential, The Natural, Fool For Love, The Door In The Floor, Cellular, 9 ½ Weeks, 8 Mile, No Mercy, Prêt-à-Porter, Final Analysis, The Marrying Man, Blind Date, The Getaway og Batman.

MARTIN DONOVAN har tidligere spilt blant annet i The Quiet, Insomnia, Malcolm X, Trust, The Portrait Of The Lady, Agent Cody Banks og Simple Men.

The Sentinel er CLARK JOHNSONs andre spillefilm som regissør. Den første var 2003-filmen S.W.A.T. Han har også regissert mange TV-serier, blant annet episoder av Presidenten, The Wire, The Shield og NYPD Blue.

Fakta

Norgespremiere
01.09.2006
Originaltittel
The Sentinel
Sjanger
Action
Skuespillere
Michael Douglas
Kiefer Sutherland
Eva Longoria Parker
Martin Donovan
Ritchie Coster
Kim Basinger
Blair Brown
David Rasche
Regi
Clark Johnson
Manus
George Nolfi
Produsent
Michael Douglas
Marcy Drogin
Arnon Milchan
Foto
Gabriel Beristain
Musikk
Christophe Beck
Evyen Klean
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 48 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Regency Enterprises
Furthur Films/New Regency
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
En rekke nedskytinger gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene