Løver for lam

Norgespremiere: 09.11.2007
11 år
1 t. 32 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Robert Redford, Meryl Streep og Tom Cruise spiller i Lions For Lambs, en sterk og gripende historie som beveger seg bak nyhetsbildet, utenom det politiske liv og en splittet nasjon, for å se nærmere på de menneskelige konsekvensene av en komplisert krig.
Robert Redford har selv regissert denne filmen om Arian og Ernest, to unge studenter som lar seg inspirere av sin engasjerte og idealistiske professor og forsøker å gjøre noe meningsfylt med livene sine. Men når de to bestemmer seg for å ta del i krigen i Afghanistan blir professoren både beveget og bekymret. De to kameratene som kjemper for å overleve i det krigsherjede landet blir båndet som knytter sammen to uforenlige historier på tvers av Amerika. Hjemme i California forsøker professoren å engasjere en priveligert, men desillusjonert student som er den rene motpolen til Arian og Ernest.

I Washington er presidentkandidat og senator Jasper Irving i ferd med å gi en undersøkende TV-journalist en story som vil påvirke Arian og Ernests skjebne. Mens argumenter, minner og kuler flyr i alle retninger, flettes de tre fortellingene stadig tettere i hverandre, og viser hvordan hver av disse menneskene påvirker både hverandre og resten av verden.

Fakta

Norgespremiere
09.11.2007
Originaltittel
Lions for Lambs
Sjanger
Drama
Skuespillere
Tom Cruise
Robert Redford
Meryl Streep
Peter Berg
Michael Peña
Regi
Robert Redford
Manus
Matthew Michael Carnahan
Produsent
Andrew Hauptman
Tracy Falco
Tom Cruise
Daniel Lupi
Robert Redford
Paula Wagner
Matthew Michael Carnahan
Foto
Philippe Rousselot
Musikk
Mark Isham
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
United Artists
Wildwood Enterprises
Brat Na Pont Productions
Andell Entertainment
Distribusjon
Fox Films AS
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dette dramaet får 11-årsgrense på grunn av krigsskildringer. Disse scenene er lite detaljerte, men kan vekke uro hos yngre barn, og filmen frarådes derfor underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene