Tempelriddernes skatt 2

Norgespremiere: 20.07.2007
7 år
1 t. 21 min.
EVENTYR, FAMILIEFILM

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fortsettelsen på suksessfilmen TEMPELRIDDERNES SKATT har det samme unge firkløveret i hovedrollene. Skattejakten og kampen mot det fryktede Sorte Brorskap er derimot flyttet fra Bornholm til Sverige, nærmere bestemt Visby på Gotland.

I 1361 nærmet den danske Kong Valdemars hær seg bymurene rundt Visby. Han hadde knust alt på sin vei mot byen, han plyndret og drepte, men man mener at han ikke fant det han i virkeligheten lette etter, tempelriddernes verdifulle skatt.

Skatten var gjemt av den unge Sigrid, som sørget for å legge ut spor til gjemmestedet. Da hun ble tatt til fange, nektet hun å avsløre gjemmestedet og ble derfor murt inne i et borgtårn - levende.

650 år senere forbereder 14-årige Katrine seg sammen med faren Christian til den årlige Bornholm-sommerferien i farens båt. Hun gleder seg til å møte vennene Mathias, Nis og hans lillesøster Fie. De eldste barna er nå tenåringer, med alt det fører med seg av følelser.

Det som ser ut til å bli en deilig sommerferie utvikler seg i en dramatisk retning når Katrines far blir kidnappet. De fire barna mistenker naturligvis straks at det kan ha noe å gjøre med Christians forbindelse til Tempelriddernes Orden.

Sporene peker mot den svenske øya Gotland, hvor den årlige middelalderuken i hovedstaden Visby akkurat nå arrangeres. Når barna ankommer byen, er den derfor full av barn og voksne i middelalderkostymer, og det foregår en lang rekke historiske aktiviteter, blant annet skikkelige lansekamper på hesteryggen.

Hele Visby er med på det enorme rollespillet som barna, og da særlig Mathias, er litt skeptiske til i starten.

Når de får kontakt med Katrines fetter Sven som bor i byen, kommer de snart på sporet av Christian, men noen forsøker å forpurre etterforskningen deres. Det Sorte Brorskap, under ledelse av Isaksen, er nemlig også i Visby - og de har en ganske annen dagsorden under sine sorte kapper.

De fire vennene får nok å stri med. Under dekke av å delta på middelalderfesten og forkledd i tidsriktige kostymer kjemper de for ikke å bli fanget av Det Sorte Brorskaps voksne og sterke medlemmer. Dog uten å glemme sitt viktigste mål; å finne Katrines far og dermed avsløre Stormesterens hemmelighet.

Det blir en dramatisk kamp til siste slutt, hvor barna blir tatt til fange, og Katrine ender med å spille en farlig rolle som Sigrid i tårnet, mens Nis slåss med livet som innsats. Men barna får en hjelpende hånd fra fortiden. En ring, som Katrine fikk av presten Johannes rett før han døde på Bornholm. Det er en ring som bare Katrine kan bruke, en arv fra fortidens mysterier og Tempelridderne


Regissør GIACOMO CAMPEOTTO har tidligere laget filmen Møgunger fra 2003, og en del TV-serier, blant annet Nynne.

JULIE GRUNDTVIG WESTER (Katrine) spilte også i den første filmen, og dessuten blant annet i Oscar og Josefine og den kommende thrilleren Cecilie.

NICKLAS SVALE ANDERSEN (Mathias) spilte i fotballfilmen Af Banen (2005) og naturligvis den første filmen om Tempelriddernes Skatt.

CHRISTIAN HELDBO WIENBERG (Nis) og FREDERIKKE THOMASSEN (Fie) har utover Tempelridder-filmene spilt i Tomas Villum Jensens komedie Sprængfarlig Bombe (2006).

DAVID OWE (Sven) er foreløpig mest kjent fra TV-serien Ørnen.

PETER GANTZLER (Christian) fortsetter sin rolle fra Tempelriddernes Skatt, og er kjent fra TV-serien Krøniken og en lang rekke filmer, blant annet Italiensk for nybegynnere, I Kina spiser de hunder og Frøken Smillas fornemmelse for sne.

KURT RAVN (Isaksen) ble berømt for sin rolle i TV-serien Matador, og blant filmene hans er Kongekabale, Oh Happy Day, Drømmen og den første Tempelridder-filmen.

Fakta

Norgespremiere
20.07.2007
Originaltittel
Tempelriddernes skatt 2
Sjanger
EVENTYR, FAMILIEFILM
Skuespillere
Julie Grundtvig Wester
Niklas Scale Andersen
Christian Heldbo Wienberg
Regi
Giacomo Compeotto
Manus
Søren Frellesen
Philip LaZebnik
Produsent
Mie Andreasen
Kim Magnusson
Tivi Magnusson
Foto
Manuel Alberto Claro
Musikk
Jeppe Kaas
Nasjonalitet
Danmark
Originalspråk
Dansk
Lengde
1 t. 21 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
M&M Productions
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne filmen om en dansk vennegjengs jakt på tempelriddere og skatter inneholder en del slag- og fektescener. Filmen får derfor 7-årsgrense. Filmen frarådes underårige pga. en kort innestengelse med noe angst.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene