I Love You, Man

Norgespremiere: 29.05.2009
Tillatt for alle
1 t. 44 min.
Komedie
I Love You, Man er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I Love You, Man er en ?bromantic? komedie som viser oss et vennskap mellom to menn - og i dette tilfellet er de to mennene helt forskjellige.

Peter Klaven (Paul Rudd) er en vellykket ung eiendomsmegler fra L.A.. Da han frir til sin kjæreste, Zooey Rice (Rashida Jones), innser han at han ikke har, i motsetning til sin kjære, noen nære kompiser å dele den gode nyheten med - han har faktisk ingen mannlige venner i det hele tatt.

Etter mange år som en ?kjæreste-fyr? med fokus på romantiske forhold skjønner han at Zooey er bekymret for hans mangel på kompiser. Han begir seg derfor ut på en hastig søken etter en mannlig venn som kan være forlover i hans bryllup. Med hjelp fra sin homofile bror Robbie (Andy Samberg), en personlig trener som mener å vite en ting eller to om mannfolk, begir Peter seg ut på en rekke katastrofale mannlige ?vennemøter?. Helt tilfeldig møter han Sydney Fife (Jason Segel), en karismatisk ungkar som reiser fra hus til hus på jakt etter gratis mat og ensomme enker. Peter blir fasinert av Sydney, og de to mennene utvikler et vennskap som gjør at Peter oppdager den virkelige meningen med mannlige vennskapsbånd. Men vennskapet truer også hans forhold til Zooey, og det tvinger ham til å gjøre ta noen vanskelige valg.

Om skuespillerne
Paul Rudd (Peter Klaven) spilte nylig i David Wains ?Role Models? mot Seann William Scott. Rudd var også manusforfatter i denne filmen.
I tillegg hadde Rudd hadde nylig stemmen i den nye 3D animerte spillefilmen ?Monsters vs. Aliens? og han har hatt roller i "Knocked Up", "Forgetting Sarah Marshall", "The 40 Year-Old-Virgin", "Anchorman", "The Ten", hvor han også var produsent, "Night at the Museum?, "Diggers", "The Cider House Rules?, "The Object of My Affection?, "Wet Hot American Summer?, "The Chateau?, "Clueless? og "William Shakespeare's Romeo + Juliet".
På teaterscenen har Rudd spilt I "Three Days of Rain? sammen med Julia Roberts og Bradley Cooper. Han spilte også i "Bash? og "The Shape of Things? både i New York og i Los Angeles. Etter at "The Shape of Things? med Rudd i hovedrollen ble en suksess på scenen ble den også en spillefilm.
Rudd hadde sin debut på West End i London-produksjonen av ?Long Day's Journey Into Night? hvor han spilte mot Jessica Lange. Andre opptredener på teaterscenen inkluderer ?Twelfth Night? på Lincoln Center Theater og ?The Last Night of Ballyhoo?
På TV hadde Rudd en gjesterolle i NBCs Friends i de to siste sesongene som Phoebes (Lisa Kudrow) ektemann, Mike Hannigan.

Jason Segel (Sydney Fife) har egenskapen til å gjentatte ganger lage minneverdige og hysterisk morsomme karakterer, noe han har demonstrert i Judd Apatows suksesskomedier ?Knocked Up? og ?Forgetting Sarah Marshall? som var skrevet av Segel og basert på hans originale ideer.
I 1999 spilte Segel figuren Nick i Judd Apatows Emmy nominerte tv serie Freaks and Geeks på NBC.
For øyeblikket spiller Segel karakteren Marshall sammen med Alyson Hannigan, Josh Radnor og Neil Patrick Harris i den tredje sesongen av den suksessrike komedieserien om en ung manns streben etter å finne sin ene sanne kjærlighet, ?How I Met Your Mother?, på CBS.
Andre filmer Segel har spilt i inkluderer ?Slackers?, ?Tenacious D in the Pick of Destiny?, ?SLC Punk?, ?Can't Hardly Wait? og ?Dead Man on Campus?.
Jason Segel er født og oppvokst i Los Angeles, hvor han fortsatt bor.

OM FILMSKAPERNE
John Hamburg (regissør/filmmanus/produsent) er født og oppvokst i New York City og startet å lage kortfilmer mens han fortsatt gikk på videregående. Han fortsatte å lage filmer da han gikk på Brown University hvor han studerte for å bli manusforfatter og gikk senere på New York Universitys Tisch School of Arts. Mens han gikk på Tisch skrev og regisserte han kortfilmen ?Tick? som hadde premiere på Sundance Film festival i 1996.
I 1998 returnerte han til Sundance med sin første spillefilm ?Safe Men?, en komedie han skrev og regisserte selv. Hans neste prosjekt var som medskribent på de populære komediene ?Meet the Parents? med hans gjentagende samarbeidspartner Ben Stiller i hovedrollen og ?Zoolander? med Stiller og Owen Wilson i hovedrollene. Hamburg har også regissert flere episoder av den kritikerroste tv-serien ?Undeclared?.
Videre har Hamburg skrevet og regissert suksesskomedien ?Along Came Polly? med Ben Stiller, Jennifer Aniston, Alec Baldwin og Philip Seymour Hoffman i hovedrollene. Han har også vært med å skrive den suksessfulle oppfølgeren ?Meet the Fockers? med Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hoffman og Barbra Streisand i hovedrollene. Begge disse filmene ble laget for Universal Pictures.

Fakta

Norgespremiere
29.05.2009
Originaltittel
I Love You, Man
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Jason Segel
Paul Rudd
Jamie Pressly
Carla Gallo
Thomas Lennon
Regi
John Hamburg
Manus
John Hamburg
Produsent
Donald De Line
John Hamburg
Foto
Lawrence Sher
Musikk
Theodore Shapiro
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 44 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
DreamWorks SKG
De Line Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne romantiske komedien innholder ingen scener som antas å kunne skade de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene