Rio

Norgespremiere: 08.04.2011
Tillatt for alle
1 t. 36 min.
Animasjon / Barnefilm / Familiefilm / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fra skaperne av suksessfilmene Istid kommer nå RIO, en komedie om den litt nerdete Ara-pappegøyen Blu.

Blu bor i Minnesota sammen med sin eier og beste venn, Linda. En dag finner de ut at Blu ikke er den eneste gjenlevende av sin art, det finnes en i RIO! De reiser derfor til det eksotiske landet for å introdusere Blu for Jewel. Men like etter ankomsten blir Blu og Jewel kidnappet av en gjeng smuglere. Med assistanse fra noen lokale fugler og Jewels kløkt klarer de å rømme. Nå må bare Blu lære seg å fly, kvitte seg av med kidnapperne som henger hakk i hæl og finne igjen Linda…

DYRE OG FUGLELIVET I RIO!
Blu får møte en mengde dyr i den berømte byen Rio de Janeiro. Fra pappegøyer til kanarifugler; fra silkeaper til den fargerike Tukanen; hele det utrolige mangfoldet av arter man finner i Rio.

Tijuca skogen er verdens største urbane skog og ligger i Rio de Janeiro. Den er hjemmet til en av de mest omfattende samlingene av planter og dyr i verden. De unike og fargerike fuglene som finnes her er inspirasjonen til skaperne av RIO og over et dusin forskjellige raser dukker opp i filmen.
I tillegg til det rike dyre- og fugleriket finner man også Kristusstatuen som troner høyt over byen på Corcovado og Pedra Bonita, rampen der hangglidere kaster seg ut fra for å oppleve Rio de Janeiro fra luften. Følg med i filmen og se Blu gjøre det samme!


RIO BYR PÅ FANTASTISK MUSIKK, RYTMER OG DANS!
Sergio Mendez, legendarisk Brasiliansk komponist, er ansvarlig for musikken I RIO. Han spilte etter hvert med Tom Jobim og João Gilberto som kan regnes som pionerer for den Brasilianske musikken på slutten av 50-tallet. Etter det har MendeZes navn vært synonymet med Brasiliansk musikk og han er en av de mestselgende Brasiliansk artister i USA.

I RIO har han fått med seg en fantastisk gruppe talentfulle musikere; Oscar vinnende Jamie Foxx, Taio Cruz, Bebel Gilberto, Carlinhos Brown og hip-hop stjernen will.i.am fra The Black Eyed Peas. Foxx og will.i.am har også stemmene til Nico og Pedro i originalversjonen.

RIO OG KARNEVAL!
Finnes det noe bedre enn Karneval? Hvert år "stenger" Rio de Janeiro i seks dager og millioner av brasilianere deltar i en festival fylt med musikk, mat og dans. Og det er sambaen som runger ut over byen. På Sambodrome stadion fremfører utallige danseskoler verdens største frilufts musikal! Alle danseskolene, og det er dusinvis av dem samler tre tusen mennesker som spiller på trommer og synger så høyt de kan og har kledd seg ut i fantastiske og fargerike kostymer.

Karnevalet viser det beste av Brazil, festen, menneskene, maten, fargene, kostymene, musikken og dansen. Det er ingen tilfeldighet at det kreative teamet bak RIO besluttet å la Blu's eventyr skje på akkurat denne tiden av året. For hva ville Rio vært uten karnevalet?

Vi har møtte Blu og Jewel, hva de sier kan du lese mer om her på hjemmesiden vår.

Fakta

Norgespremiere
08.04.2011
Originaltittel
Rio
Sjanger
Animasjon
Barnefilm
Familiefilm
Komedie
Skuespillere
Aksel Hennie
Tshawe og Yosef
Maria Haukaas Mittet
Håvard Bakke
Cathrine Bang Norum
Anders Basmo Christiansen
Regi
Carlos Saldanha
Manus
Joshua Sternin
Sam Harper
Don Rhymer
Jeffrey Ventimilia
Produsent
Chris Wedge
John C. Donkin
Bruce Anderson
Foto
Renato Falcão
Musikk
Thomas Cardone
John Powell
Nasjonalitet
USA
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Blue Sky Studios
Twentieth Century Fox Animation
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene