The Descent - Nedstigningen

Norgespremiere: 09.09.2005
15 år
1 t. 39 min.
Grøsser

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En jentegjeng bestemmer seg for å utforske et stort nett av grotter under jorden. Det skulle de aldri ha gjort.
Ekspedisjonen skal utforske et hulesystem langt nede i fjellene, og ting går alldeles galt. Seks jenter våger litt for mye når de plutselig er fanget langt nede i mørket. En stor stein faller og blokkerer alle utveier. På desperat leting etter tunneler og utveier opplever de noe enda verre. De blir bytter i en grusom jakt, fryktløse, sultne "predators", en gang mennesker, nå gjenskapt som et slags mørkets monstere, gjør alt for å få tatt jentene.

Mens de andre i gruppen kjemper for sine liv, har Sarah (Shauna Macdonald) nok med å bygge seg opp etter et psykisk sammenbrudd, forårsaket av død i hennes egen familie. Men gamle hemmeligheter innhenter henne, og når gruppen i tillegg er i ferd med å kollapse nede i hulene, brer panikken seg. Sviktet og despreat innser hun at det kun finnes en vei ut av hulene. Hun må bli like ond som monsterene selv.

Fakta

Norgespremiere
09.09.2005
Originaltittel
The Descent
Sjanger
Grøsser
Skuespillere
MyAnna Buring
Shauna Macdonald
Craig Conway
Molly Kayll
Stephen Lamp
Regi
Neil Marshall
Manus
Neil Marshall
Produsent
Christian Colson
Foto
Sam McCurdy
Musikk
David Julyan
Nasjonalitet
Storbritannia
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 39 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Pathe!
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
I denne filmen utforsker en jentegjeng en ukjent grotte. Filmen har en rekke blodige voldsscener, men disse opptrer i en sammenheng som er utpreget urealistisk. Filmen får derfor 15-årsgrense. Enkelte særlige nærgående voldsskildringer gjør at filmen frarådes ungdom under 15 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene