Svinestien

Norgespremiere: april 2015
1 t. 38 min.
Drama / Eksperimentell

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

To fabler om opprør mot borgerskapet...

Pasolinis film er to fortellinger, en fra 1500-tallet og en fra vår tid. Begge de to fabelaktige historiene handler om unge mennesker som opponerer mot det samfunnet de lever i, den første gjennom et fadermord, den andre gjennom en fullstendig forkastelse av tilværelsen. De to fablene smelter sammen.

Svinestien omhandler det borgerskapet som Pasolini avskydde. Filmen er satt sammen av to fabellignende historier, en fra 1500-tallet og en fra vår tid. I begge de parallelle historiene møter vi opprørere, unge mennesker som er på kollisjonskurs med omverdenen. Dette får sitt mest radikale uttrykk i den første hovedpersonen: en taus eneboer som lever utstøtt i ørkenen. Siden sivilisasjonens mest grunnleggende tabu er det å spise menneskekjøtt, uttrykker dette primitive mennesket sin totale protest mot samfunnet og dets språk (dette er tiden for studentopprørene) ved å vie seg til kannibalismen.
Svinestien var opprinnelig et av seks dramaer, delvis på vers, som den sengeliggende Pasolini skrev for teater i en kreativ raptus. Da filmen kom ut, ble den sett på som nærmest uforståelig både av kritikere og publikum.

Fakta

Norgespremiere
april 2015
Originaltittel
Il porcile
Sjanger
Drama
Eksperimentell
Skuespillere
Pierre Clémenti
Franco Citti
Jean-Pierre Léaud
Anne Wiazemsky
Ugo Tognazzi
Alberto Lionello
Regi
Pier Paolo Pasolini
Manus
Pier Paolo Pasolini
Foto
Tonino Delli Colli
Musikk
C.A.M. Ghiglia
Nasjonalitet
Italia
Frankrike
Språk
Italiensk
Lengde
1 t. 38 min.
Produksjonsår
1969
Produksjonsselskap
Film Dell'Orso/Idi Cinematografica/INDIEF/CAPAC
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene