Cold Souls

Norgespremiere: 29.01.2010
Tillatt for alle
1 t. 41 min.
DRAMA, KOMEDIE

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En sjelegranskende komedie

Midt i en eksistensiell krise, snubler en kjent amerikansk skuespiller over fenomenet "Sjelelagring", et privat laboratorium tilbyr New Yorkere en frigjørelse fra byrdene av deres sjeler.
Etter intens øving av Tsjekhovs "Onkel Vanja" er Paul følelsesmessig drenert. Han
snubler over fenomenet "Sjelelagring" , et privat laboratorium som tilbyr New Yorkere noe interessant: en lindring fra byrden av deres sjeler. Paul bestemmer seg for å ta ut sjelen sin, bare for å oppdage at den har form og størrelse som en kikert. Etter et mislykket forsøk på å leve og ta beslutninger uten sjel, leier han sjelen til en angivelig russisk poet, noe som leder ham til en underlig drømmeaktig verden.

Ting endrer seg da han bestemmer seg for å få sjelen sin tilbake og møter Nina, en russisk jente, som ulovlig transporterer sjeler fra Russland til Amerika (soul trafficking).
"Cold Souls" blander elementer av humor og ironi inn i mørkere atmosfærer som utforsker de dype stemninger og indre stridighetene, hos en mann på jakt etter sin essens.


Cold Souls er en metafysisk tragikomedie hvor sjeler kan trekkes ut og inngå som handelsvare. Filmen balanserer på en knivsegg mellom humor og patos, mellom virkelighet og fantasi. Paul Giamatti briljerer i rollen som smått nevrotisk skuespiller, og spiller seg selv både med og uten sjel!Skuespiller Paul Giamatti spiller seg selv som pines over sin egen tolkning av et gammelt russisk teaterstykke. Lammet av nervøsitet snubler han over et høyteknologisk selskap som hevder å kunne lindre lidelsen ved å trekke ut og dypfryse sjelen hans. Sophie Barthes debutfilm er påfallende original, ikke bare i sitt uforglemmelige konsept, men også for sin poetiske utførelse. Giamatti og et begavet skuespillerensemble manøvrerer sømløst gjennom skiftende virkeligheter.

REGISSØR
Franskfødte Sophie Barthes flyttet til New York for å studere film. Hun har tidligere laget kortfilmene Snowblink (2004) og Happiness (2006). Cold Souls er hennes første spillefilm.

Fakta

Norgespremiere
29.01.2010
Originaltittel
Cold Souls
Sjanger
DRAMA, KOMEDIE
Skuespillere
Paul Giamatti
David Strathairn
Dina Korzun
Emily Watson og Lauren Ambrose
Regi
Sophie Barthes
Manus
Sophie Barthes
Produsent
Dan Carey
D.J. Martin
Natasha Smirnova
Paul Mezey
Alexandre Mallet-Guy
Jeremy Kipp Walker
John Hynansky
Andrij Parekh
Elizabeth Giamatti
James Shifren
Foto
Andrij Parekh
Musikk
Dickon Hinchliffe
Nasjonalitet
USA
Lengde
1 t. 41 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Two Lane Pictures
Winner Arts
Journeyman Pictures/Touchy Feely Films
Memento Films Production
Arte France Cinema
Distribusjon
Oro Film
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen antas å ikke ha skadelig innhold og kan derfor vises for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene