Highway 61

Norgespremiere: 08.10.1992
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En rock&road-movie som går fra Thunder Bay i Canada til New Orleans i i USA. En reise gjennom populærmusikkens historie.
Frisøren Pokey Jones (Don Mc Kellar) finner en dag en død mann bak salongen han jobber i. Oppmerksomheten rundt liket gjør Pokey til konge for en dag, plutselig er han noe! Inn på salongen kommer Jackie. Hun påstår hun er avdødes søster, og får liket utlevert. Det skal bringes til New Orleans for en verdig begravelse. Pokey som aldri har gjort noen sprell før, slår seg sammen med Jackie. De to og kista legger ut på den lange reisen mot sør, i en Ford Galaxy 500, 1963-årgang. I helene har de Mr.Skin, en selvbestaltet Satan, som gjør krav på den døde mannens sjel.

Pokey, som har levd stille, rolig og velordnet, har aldri vært utenfor Pickery Falls, aldri trodd at han skulle dra heller. Den store, umulige Drømmen er å spille trompet i et jazz-band i New Orleans. Jackie, som rømte hjemmefra da hun var 15, noe foreldrene ikke merket før to uker etter, har vært løsarbeider for hard-rock band som The Meat Puppets and The Cave Dogs, nå har hun fått nok. Fascinasjonen er borte, det romantiske skjæret over det moderne sigøynerlivet har smuldret bort, musikken har mistet sin kraft. Hun vil respekteres for den hun er, for det arbeidet hun gjør. Kanskje vil hun slå seg til ro, hvem vet?

De er et umake par med et lik på slep, på reise gjennom et kontinent, fra Thunder Bay, Ontario til New Orleans, Louisiana. Pokey, høflig, vennlig og hensynsfull, Jackie, den rastløse, selvsentrerte og lunefulle. Drømmer, forventninger og mennesker de møter skaper samhørighet og atskillelse. Vil de nå sine drømmers mål - sammen?

Fakta

Norgespremiere
08.10.1992
Originaltittel
Highway 61
Sjanger
Drama
Skuespillere
Don McKellar
Valerie Buhagiar
Earl Pastko
Regi
Bruce McDonald
Manus
Don McKellar
Produsent
Bruce McDonald og Colin Brunton
Foto
Miroslaw Baszak
Musikk
Nah the Slash
Nasjonalitet
Canada
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1t.50m.
Produksjonsår
1991
Produksjonsselskap
Shadow Shows Entertainment Corp.
Distribusjon
Arthaus

Få med deg disse filmene