Alfie

Norgespremiere: 14.01.2005
11 år
1 t. 46 min.
Komedie / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Nyinnspilling av 60-talls klassikeren "Alfie" med Jude Law i Michael Caines rolle.
Jeg sverger til den europeiske filosofien, jeg setter pris på piker, vin og-vel egentlig bare piker og vin. Selv om piker og piker alltid er et bra alternativ.
-Alfie Elkins

- Finn deg den du elsker og lev hver eneste dag som om den var din siste.
-gammelt visdomsord ... ikke Alfies

Alfie Elkins er skoleeksemplet på en playboy, swinger og evig ungkar. Men under lagene med sjarm, bravur og stil er Alfie en mann som-som Mick Jagger sang i musikken til den originale "Alfie" fra 1966-ikke slipper kjærligheten til.

"Alfie" er fortellingen om en filosoferende skjørtejeger (Jude Law) som tvinges til å stille ubehagelige spørsmål om sin tilsynelatende bekymringsløse tilværelse. Etterhvert faller den hensynsløse livsstilen hans sammen foran øynene hans, og foran øynene på kinopublikummet. I denne versjonen av "Alfie" er han en uimotståelig Londoner som bor på Manhattan. Der skal han finne sin lykke og elske med så mange vakre kvinner som mulig. Den sofistikerte byen New York City er den perfekte settingen for Alfie, som vet at det å ha seg med ryper handler kun om én ting: "location, location, location". Alfie Elkins jobber som limousinsjåfør og kjører de rike gjennom Manhattans gater. Og noen ganger elsker han med sine ensomme kvinnelige klienter i baksetet. Selv om han har ambisjoner (han vil bare ha nok til å klare seg) er hans primære fokus gledene i livet. .. uten noe ansvar. To av Alfies mange ryper er Julie (Marisa Tomei) og Liz (Susan Sarandon). Liz er en alenemor, og hans "semi-permanent-kvasi-en-slags-kjæreste". Hun er den han drar til når han har lyst på omsorg og hjemmelagd mat. Liz er like sexy som hun er suksessfull og den eneste som kan stille opp mot Alfies sjarm og libido.

Jude Law er den hotteste mannen på filmfronten nå og er to ganger Oscar-nominert. I fjor var han å se i filmen "Cold Mountain" der han ble både Oscar- og Golden Globe-nominert for sin hovedrolle som Inman. Første gangen Law ble nominert var for filmen "Den talentfulle Mr. Ripley" der han spilte mot Matt Damon. Denne filmen fikk han en BAFTA Award for. Han har også vært Golden Globe nominert for en rolle han gjorde i Steven Spielbergs "A.I. Kunstig intelligens". Hans amerikanske filmdebut var mot Uma Thurman og Ethan Hawke i den futuristiske "Gattaca".

Marisa Tomei har fått en Oscar for sin kvinnelige birolle i filmen "Min Kuule Fetter Vinny". Hennes cv besto mest av komedier før den dramatiske vendingen med "In the Bedroom", som ga henne hennes andre Oscar nominasjon. Hun har spilt i filmer som "Guruen", "Terapi for korte lunter" og "Det kvinner vil ha", i tillegg til en gjesteopptreden på "Seinfeld".

Susan Sarandon har vært Oscar-nominert hele fem ganger, og fikk sin første Oscar for rollen som Søster Helen i "Dead Man Walking" mot Sean Penn. Vi husker henne nok aller best fra filmen "Thelma &sLouise" som ga henne en Oscar nominasjon. Hun har også spilt i filmene "Lorenzos olje", "Atlantic City" og "Klienten", hvor hun har blitt Oscar-nominert for samtlige filmer.

Charles Shyer (regissør) er meget inspirert av filmer fra 30- og 40- tallet og har laget en rekke romantiske komedier som har den klassiske Hollywood-stilen. Av disse har vi "Brudens far", Brudens far 2" og "Foreldrefellen". Han ble Oscar-nominert for filmen "Menig Benjamin" og filmens hovedrolleinnehaver, Goldie Hawn, ble også det. I tillegg ble filmen nominert til opptil flere Golden Globes, for bl.a. beste film.

Fakta

Norgespremiere
14.01.2005
Originaltittel
Alfie
Sjanger
Komedie
Drama
Skuespillere
Jude Law
Jane Krakowski
Marisa Tomei
Omar Epps
Susan Sarandon
Sienna Miller
Nia Long
Gedde Watanabe
Dick Latessa
Renée Taylor
Jeff Harding
Kevin Rahm
Max Morris
Jo Yang
Tara Summers
Sam Vincenti
Katherine La Nasa
Anastasia Griffith
Regi
Charles Shyer
Manus
Bill Naughton
Produsent
Charles Shyer
Elaine Pope
Foto
Ashley Rowe
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 46 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Paramount Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen om en skruppelløs skjørtejeger innholder moderate seksuelle skildringer og voksenproblematikk. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene