Shoot 'Em Up

Norgespremiere: 26.12.2007
18 år
1 t. 27 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Shoot 'Em Up med Clive Owen, Paul Giamatti og Monica Bellucci er en fartsfylt actionthriller, en vill katt-og-mus-lek fra første til siste scene.
I en skitten bakgate fyrer tøffingen Smith (Clive Owen) løs mot tre bevæpnede motstandere. Bare sekunder tidligere har han hjulpet en kvinne midt i fødselen ute på gaten. Han forsøker å redde kvinnen unna voldsmennene, men misslykkes. Når han har jaget de tre på flukt og forsøker å ta hånd om det nyfødte barnet, oppdager han det han ikke skulle han hadde oppdaget - ett skuddskade i kvinnens hode.

Smith vet ikke hva som foregår men aner fare. Det han nettopp har opplevd viser seg å bare være begynnelsen. Smith tar med seg barnet til skjønnheten DQ (Monica Bellucci), en kvinnelig bekjent som er usikker på om hun kan stole på ham. Tvilende stiller hun opp, og sammen tar de opp jakten på de ansvarlige for attentatet mot den fødende.

Jakten fører dem til grusom plass de ikke trodde kunne eksistere. Midt i byens kjerne finner Smith og DQ noe som ligner en spedbarnfabrikk. Blant de rike og mektige i byen finnes et marked for benmarg, og barna er de som skal levere de varene selgerne trenger.

Fakta

Norgespremiere
26.12.2007
Originaltittel
Shoot 'Em Up
Sjanger
Action
Skuespillere
Clive Owen
Monica Bellucci
Paul Giamatti
Greg Bryk
Stephen McHattie
Regi
Michael Davis
Manus
Michael Davis
Produsent
Rick Benattar
Susan Montford
Foto
Peter Pau
Musikk
Paul Haslinger
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 27 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
New Line Cinema
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
18 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Shoot Em Up er gjennomgående brutal, og inneholder svært grove og detaljerte innslag. Volden er det drivende elementet i filmen og blir i liten grad problematisert. Bruk av rå underholdningsvold og filmens ukritiske fokus til dette, gjør at den ikke kan vises med 15-årsgrense eller lavere.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene