Snømannen

Norgespremiere: 13.10.2017
15 år
2 t.
Krim / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hollywood-filmen basert på Jo Nesbøs suksessroman Snømannen

Hollywood-filmen basert på Jo Nesbøs suksessroman Snømannen Detective Harry Hole investigates the disappearance of a woman whose pink scarf is found wrapped around an ominous-looking snowman. Hollywood-filmen basert på Jo Nesbøs suksessroman "Snømannen", med Michael Fassbender i hovedrollen. En kvinne forsvinner sporløst, og alt som er igjen er en illevarslende snømann. Detektiven Harry Hole (Fassbender) og hans kollega, Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), settes på den mystiske saken. Når enda en kvinne meldes savnet, innser de sammenhengen med en rekke uoppklarte, brutale mord noen år tilbake i tid. Seriemorderen er tilbake, og vedkommende slår til hver gang den første snøen faller. Denne spennende thrilleren er regissert av Thomas Alfredson ("La den rette komme inn", "Tinker Tailor Soldier Spy"), og produsert av Martin Scorsese. Filmen ble spilt inn i sin helhet i Oslo, Bergen og på Rjukan i Norge. I tillegg til Michael Fassender og Rebecca Ferguson, finner vi J.K. Simmons, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourg og Jakob Oftebro i andre sentrale roller.

Hollywood-filmen basert på Jo Nesbøs suksessroman "Snømannen", med Michael Fassbender i hovedrollen. En kvinne forsvinner sporløst, og alt som er igjen er en illevarslende snømann. Detektiven Harry Hole (Fassbender) og hans kollega, Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), settes på den mystiske saken. Når enda en kvinne meldes savnet, innser de sammenhengen med en rekke uoppklarte, brutale mord noen år tilbake i tid. Seriemorderen er tilbake, og vedkommende slår til hver gang den første snøen faller.

Denne spennende thrilleren er regissert av Thomas Alfredson ("La den rette komme inn", "Tinker Tailor Soldier Spy"), og produsert av Martin Scorsese. Filmen ble spilt inn i sin helhet i Oslo, Bergen og på Rjukan i Norge. I tillegg til Michael Fassender og Rebecca Ferguson, finner vi J.K. Simmons, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourg og Jakob Oftebro i andre sentrale roller.

Fakta

Norgespremiere
13.10.2017
Originaltittel
The Snowman
Sjanger
Krim
Thriller
Skuespillere
Michael Fassbender
Rebecca Ferguson
James D'Arcy
Charlotte Gainsbourg
Ronan Vibert
Irina Kara
Silvia Busuioc
Michael Yates
Jakob Oftebro
Sofia Helin
Regi
Tomas Alfredson
Manus
Matthew Michael Carnahan
Nasjonalitet
England
Språk
engelsk
Lengde
2 t.
Produksjonsår
2017
Produksjonsselskap
Another Park Film
Perfect World Pictures
Universal Pictures
Working Title Films
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15 år
Begrunnelse
Flere scener med blodige drapsofre og en brutal og nærgående drapsskildring gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene