Insomnia

Norgespremiere: 23.08.2002
1 t. 58 min.
Drama / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Nyinnspilling av norsk thriller med Al Pacino, Robin Williams og Hilary Swank!

Fra Christopher Nolan, den kritikerroste regissøren av "Memento", kommer thrilleren INSOMNIA. En nyinnspilling av den norske filmen ved samme navn fra 1997. I filmens hovedroller møter vi hele tre Oscar-vinnere; Al Pacino, Robin Williams og Hilary Swank.
På sin første offisielle vising under Robert De Niros filmfestival i TriBeCa, New York mottok filmen strålende kritikker fra ledende amerikanske magasiner. Rolling Stone betegnet filmen som "Ett av høydepunktene i Al Pacinos bemerkelsesverdige karriere", "En overlegen thriller" og "En av årets beste filmer". Variety skrev "En gripende og dramatisk thriller som mer enn bekrefter Christopher Nolans utmerkede talent" og "Al Pacinos beste rolletolkning på mange år".

I INSOMNIAs norske originalversjon har Erik Skjoldbjærg både regi og manus, sistnevnte riktignok i samarbeid med Nikolaj Frobenius. Og i hovedrollene finner vi bl.a. Stellan Skarsgård, Maria Bonnevie, Bjørn Floberg og Sverre Anker-Ousdal.

Handlingen
Will Dormer (Al Pacino), en erfaren Los Angeles-etterforsker, reiser til en liten by i Alaska sammen med sin partner Hap (Martin Donovan) for å etterforske et grusomt mord på en syttenårig jente. Under skinnet fra landsdelens evige dagslys, nærmer Dormer og Hap seg den hovedmistenkte, enstøingen og forfatteren Walter Finch (Robin Williams). I løpet av en intens jakt på en steinete og tåkete strand, forsvinner Finch i tåka og ut av Dormers grep. Men i det han greier å rømme fra sine etterfølgere, løses det skudd og Hap blir drept. Mens Dormer sliter med ansvarsfølelse og sorg over sin partners død, blir han tvunget inn i et psykologisk katt-og-mus-spill av den intelligente og ondskapsfulle Finch. Risikoen øker imidlertid når en uerfaren men dyktig lokal politikvinne (Hilary Swank) stiller spørsmål ved Haps drap, og Dormer blir mer og mer viklet inn i manipulasjonene til Finch.

Fakta

Norgespremiere
23.08.2002
Originaltittel
Insomnia
Sjanger
Drama
Thriller
Skuespillere
Al Pacino
Robin Williams
Hilary Swank
Maura Tierney
Martin Donovan
Nicky Katt
Paul Dooley
Jonathan Jackson
Regi
Christopher Nolan
Manus
Hillary Seitz
Produsent
Broderick Johnson
Andrew A. Kosove
Edward L. McDonnell
Paul Junger Witt
Foto
Wally Pfister
Musikk
David Julyan
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 58 min.
Produksjonsår
2002
Produksjonsselskap
Alcon Entertainment
Distribusjon
Buena Vista International

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene