Og mora di også

Norgespremiere: 21.06.2002
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En sexy ungdomskomedie, en sofistikert film og en subtil politisk kommentar til dagens Mexico. Den største mexikanske publikumssuksessen noensinne.
To meksikanske tenåringsgutter med ulik sosial bakgrunn har sommeren og hele livet foran seg. Kjærestene deres har reist på ferie til Europa, og de to guttene har laget et ti-punkts manifest som uttrykker deres kyniske og hedonistiske livsstil. En av reglene er å ikke ligge med hverandres kjærester, en annen er at de ikke skal forelske seg i samme jente. Med tanke kun på piker, sex og dop legger de ut på heisatur med en vakker spansk kvinne som er bedratt av sin ektemann og bærer på en skjebnesvanger hemmelighet.

Og mora di også er på mange måter en tradisjonell tenåringskomedie; en roadmovie om to unge gutter som er i ferd med å bli voksne og om en kvinne som utforsker sin frihet. Det handler om vennskap og om å finne en strand som kanskje bare finnes i fantasien.

Alfonso Cuarón gir oss også et subtilt og sammensatt bilde av dagens Mexico. En allvitende fortellerstemme setter filmen inn i en sosial, historisk og politisk kontekst. Stemmen griper stadig inn i handlingen med kommentarer og anekdoter som forankrer de tre hovedpersonene til det samtidige Mexico. Den kommer med spådommer om fremtiden og kaster blikk tilbake på fortiden. Ofte forlater kameraet de tre hovedpersonene, blir igjen på veien og gir oss bilder av en kontrastfylt meksikansk virkelighet. På den ene siden er vi vitne til demonstrasjoner i Mexico City, militære blokkeringer langs veien og politi som trakasserer mistenkte. Samtidig møter vi et levende og pulserende Mexico: en gammel kvinne som danser på kjøkkenet i en restaurant og en fotballgal fisker og hans familie.

I tillegg til å være en erotisk, forfriskende og livsbejaende komedie har Og mora di også en melankolsk og sårbar undertone. Vennskapet mellom kompisene settes stadig på prøve og hemmeligheter avsløres underveis. Når de to guttene møtes igjen på en kafé mot slutten av filmen gjelder ikke lenger deres Charolastra-manifest. Julio og Tenoch går hver sin vei.

OM REGISSØREN
Alfonso Cuarón, født i Mexico City 1961, har tidligere laget av filmer som den anerkjente A Little Princess (1995) og en moderne versjon av Dickensklassikeren Store forventninger (1998).

Vinner av Auroraprisen 2002.

Filmen er en forfriskende, ærlig og meget humoristisk historie om vennskap og oppvekst.
Aurorajuryen, Tromsø filmfestival 2002

Fakta

Norgespremiere
21.06.2002
Originaltittel
Y tu mamá también
Sjanger
Drama
Skuespillere
Maribel Verdú
Gael García Bernal
Diego Luna
Diana Bracho
Ana López Mercado
Nathan Grinberg
Verónica Langer
María Aura
Giselle Audirac
Arturo Ríos
Andrés Almeida
Emilio Echevarría
Marta Aura
Regi
Alfonso Cuarón
Manus
Alfonso Cuarón
Carlos Cuarón
Produsent
Jorge Vergara
Alfonso Cuarón
Foto
Emmanuel Lubezki
Musikk
Frank Zappa
Brian Eno
Señor Coconut
Nasjonalitet
Mexico
Originalspråk
Spansk
Produksjonsår
2001
Produksjonsselskap
Anhelo Producciones
Distribusjon
Arthaus

Få med deg disse filmene