Språkets hemmelige liv

Norgespremiere: 23.03.2007
11 år
1 t. 55 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Når ordene ikke strekker til

Når ordene ikke strekker til
Hanna har et monotomt arbeid på en fabrikk. Arbeidsdagene er lange og rutinepregete. Men ikke bare jobben, hele livet til Hanna følger et fast mønster. Hun lever alene, har ingen venner og veksler knapt et ord med kolleger på jobben. Hun er den perfekte fabrikkarbeideren. Utøver oppgavene til punkt og prikke. Kommer aldri for sent. Er aldri syk. Tar aldri ferie.

Til slutt får sjefen nok og tvinger henne på ferie. Hun reiser til kysten. Rutinene brytes. Hun tar spranget. De trenger en sykepleier på en borerigg ute i havet. En mann ligger stygt forbrent etter en uhell. Han trenger pleie og Hanna overrasker seg selv med å melde seg til tjeneste.

Ute på havet i et totalt mannsdominert miljø og i møtet med en mann lenket til sengen og forblindet av brannen, finner Hanna veien tilbake til livet. Og hun finner ordene som kan forløse smerten hun bærer i seg.

Filmen er regissert av Isabel Coixet som for noen år siden lagde den nydelige Mitt liv uten meg og produsert av brødrene Agustin og Pedro Almodovar. I de to ledene rollene briljerer Sarah Polley og Tim Robbins. Ordenes hemmelige liv har strålende skuespillerkunst og høy tåre i øyekroken faktor.

Fakta

Norgespremiere
23.03.2007
Originaltittel
La vida secreta de palabras
Sjanger
Drama
Skuespillere
Tim Robbins
Sarah Polley; Javier Cámara
Eddie Marsan
Julie Christie
Sverre ANker Ousdag
Regi
Isabel Coixet
Manus
Isabel Coixet
Produsent
Augustin og Pedro Almodóvar
Foto
Jean-Claude Larrieu
Nasjonalitet
Spania
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 55 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
El Deseo S.A
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Dette dramaet skildrer en kvinne med dype sår på sjelen og hennes møte med en brannskadet mann. Filmen har en alvorlig tematikk som kan vekke uro hos barn og den får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene