Polytechnique

Norgespremiere: 08.01.2010
15 år
1 t. 17 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Når virkeligheten snus opp ned

Sjette desember 1989 går en ung mann inn på den tekniske høyskolen i Montreal og skyter fjorten kvinnelige studenter, før han skyter seg selv. I selvmordsbrevet han etterlater seg kaller han seg en rasjonalist som har fått livet ødelagt av feminister. Derfor vil han ta livet av så mange kvinner som mulig. I POLYTECHNIQUE følger vi drapsmannen i planleggingen og gjennomføringen av denne massakren. Men vi følger også studenten Jean-François, som havner midt oppe i tragedien og Valerie, en av jentene som overlever. Vi ser livet deres rett før hendelsen, men også hvordan de går videre etter å ha overlevd et slikt mareritt.
POLYTECHNIQUE er en skrekkfilm fra virkeligheten. En bevisst stilisering av en tragedie som tvinger tilskueren til refleksjon. Med nydelig fotoarbeid i svart-hvitt, skaper filmen en foruroligende skjønnhet og distanse. Denis Villeneuve har laget en rekke musikkvideoer, prisbelønnede kortfilmer og to spillefilmer. Med POLYTECHNIQUE skildrer han med sikker hånd en skoledag som endrer alt for de involverte studentene.

Fakta

Norgespremiere
08.01.2010
Originaltittel
Polytechnique
Sjanger
Drama
Skuespillere
Sébastien Huberdeau
Maxim Gaudette
Karine Vanasse
Evelyne Brochu
Regi
Denis Villeneuve
Manus
Denis Villeneuve
Jacques Davidts
Eric Leca
Produsent
Maxime Remillard
Carmody
Foto
Pierre Gill
Musikk
Benoit Charest
Nasjonalitet
Canada
Språk
Fransk
Lengde
1 t. 17 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Don Carmody/Remstar
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Gjennomgående angstskapende stemning og nærgående og realistiske drapsskildringer gjør at filmen får 15-årsgrense. Filmen frarådes underårige.

Anmeldelser

Få med deg disse filmene