Laban - Bulder og brak

Norgespremiere: 30.04.2010
Tillatt for alle
44 min.
Eventyr / Animasjon / Barnefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Nå er det nok en gang tid for spøkerier på slottet Gomorgensol der Laban, verdens snilleste spøkelse, bor!

Denne gangen finner Laban og lillesøsteren hans Labolina et lite blomsterskudd i hagen men når den over natten vokser seg stor og sulten, må de finne ut hva det er planten har lyst på. Dette er handlingen i en av de seks episodene i den tredje kinofilmen om barnas favorittspøkelse Laban: "Laban - Bulder og brak".
Som før har Laila Goody fortellerstemmen. Illustrasjoner, tegninger og bakgrunner er skapt av animatørene og illustratørene i PennFilm, ledet av den legendariske og prisbelønnede Per Åhlin ("Karl Bertils Julaften"). Filmen er basert på de populære figurene i bøkene om Laban av Inger og Lasse Sandberg.


EPISODENE I FILMEN:

Verdens beste kake
Laban og Labolina skal bake en kake til desserten. Laban følger oppskriften, men hans kake blir liten, flat og kjedelig. Labolina derimot gjør litt som hun vil og blander inn det hun føler for. Hennes kake blir en suksess ved middagsbordet og dette gjør at Laban blir lei seg. Men iblant er det bra å følge oppskriften, da blir kaken som oftest mye bedre og fremfor alt ikke full av uventede overraskelser.

Presangen
Laban og Labolina vil gi mamma og pappa en fin gave. Men de kan ikke komma på hva de skal gi dem. Alt de finner er enten noe de selv liker eller som mamma og pappa allerede har. Til slutt kommer de på den perfekte gaven. Selv og de ikke kan levere gaven selv?

Overnatting
Når Laban skal sova over hos Lilleprins Bus synes han at alt er mye morsommere enn hjemme hos han. Maten, lekene og rampestrekene er morsommere. Men når det er sengetid er det ikke like gøy lenger? er det ikke veldig mørkt hjemme hos Bus? Og er det ikke en rar lyd som kommer fra korridoren? Nesten som ett spøkelse? Og det er ett spøkelse, men ikke et hvilket som helst et. Det er nemlig pappa Spøkelse!

Labanblomsten
Laban finner et lite blomsterskudd i hagen som han tar med inn i slottet. Over natten vokser blomsten seg kjempestor og blir en veldig sulten plante. Laban og Labolina prøver å finne ut av hva blomsten vil spise, men det er ikke før dronningen kommer inn med en stor gresstust i hendene at de forstår hva planten liker. Og etterpå blir planten ansatt som gressklipper til alles glede.

Vær stille Labolina!
Oi, Laban får ikke sove. Labolina snorker og lager rare lyder hele natten. Og på dagen ødelegger hun alle Labans leker. Kan du ikke bara være stille Labolina, sier Laban. Og da blir Labolina stille. Nå kan Laban leke med Lillprins Bus uten at noen forstyrrer. På natten er Labolina fortsatt stille, men det blir allikevel ikke stille i soverommet. Plutselig hører Laban nye skumle lyder som han ikke har hørt før fordi Labolina har snorket så høyt. Men hvor mye Laban enn ber vill ikke Labolina begynne å snorke igjen. Nå er Laban så trøtt at han sovner oppi grøttallerkenen. Da høres plutselig en boblende latter. Laban ber om unnskyldning og Labolina lover å ikke snorke like mye som før. Bara nesten like mye?

Nå skremmer vi kongen
Ingen er like gode til å skremme som pappa Spøkelse. Men akkurat denne kvelden lar ikke Kongen seg skremme. Hela spøkelsesfamilien må hjelpe til, men den distrè Kongen beveger seg hele tiden rundt og misser spøkeriene. Laban som allerede var trøtt før spøkeriene begynte sniker seg til slutt unna og legger seg. Når Kongen går og legger seg må familien Spøkelse gi opp. Eller, hvem er det som ligger ved siden av Kongen i sengen?


Fakta

Norgespremiere
30.04.2010
Originaltittel
Lilla Spöket Laban - Bullar och Bång
Sjanger
Eventyr
Animasjon
Barnefilm
Norske stemmer
Laila Goody
Nasjonalitet
Sverige
Lengde
44 min.
Produksjonsår
2009
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Barn
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene