Hypnotisøren

Norgespremiere: 05.10.2012
15 år
2 t. 1 min.
Krim / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den svenske krim-thrilleren "Hypnotisøren" er bygget på en av de aller største svenske boksuksessene etter Millennium-trilogien, og er valgt ut som årets Oscar-kandidat fra Sverige.

Kriminaletterforsker Joona Linna (Tobias Zilliacus) sitter på et vitne som på mirakuløst sett overlevde den grusomme nedslaktingen av en familie i ett rekkehus utenfor Stockholm. Vitnet, familiens 15-årige sønn svever mellom liv og død, og kan ikke avhøres med vanlige metoder.

Samtidig er familiens eldste datter sporløst forsvunnet. Trolig er noen ute etter å utrydde hele familien, og Joona Linna frykter at datteren bli morderens neste offer. I sin kamp mot klokken overtaler Linna den omstridte hypnotisøren Erik Bark (Mikael Persbrandt) til å forsøke å nå frem til det overlevende vitnet gjennom hypnose. Når Erik sier ja bryter han sitt gamle løfte om aldri mer å hypnotisere, og en livsfarlig reise inn i underbevissthetens bunnløse mørke er ved sin start.

"Hypnotisøren" er basert på Lars Keplers bestselgende debutroman fra 2009. Senere ble det kjent at Kepler var et psevdonym for forfatterparet Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril. For regien står Lasse Hallström, en av få svenske regissører som har oppnådd internasjonal anerkjennelse. Gjennombruddet kom med magiske og Oscar-nominerte "Mitt liv som hund" før han etablerte seg i USA med filmer som "Hva er det med Gilbert Grape", Siderhusreglene"og "Sjokolade". "Hypnotisøren" er valgt ut som Sveriges kandidat til Oscar-utdelingen i 2013.

Fakta

Norgespremiere
05.10.2012
Originaltittel
Hypnotisören
Sjanger
Krim
Thriller
Skuespillere
Tobias Zilliacus
Mikael Persbrandt
Lena Olin
Helena af Sandeberg
Jonatan Bökman
Oscar Petterson
Eva Melander
Regi
Lasse Hallström
Manus
Paolo Vacirca
Produsent
Börje Hansson
Bertil Ohlsson
Peter Possne
Foto
Mattias Montero
Musikk
Oscar Fogelström
Nasjonalitet
Sverige
Originalspråk
Svensk
Lengde
2 t. 1 min.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
Sonet Film
Svensk Filmindustri
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Angstskapende scener og enkelte nærgående voldsskildringer gjør at denne filmen får 15 årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene