Birth

Norgespremiere: 10.12.2004
11 år
1 t. 41 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Drama med Nicole Kidman i rollen som enken Anna. Som har sørget lenge, men som bestemmer seg for å starte et nytt kapittel - i sitt eget liv.
Ti år etter hennes mann Seans plutselige død, begynner Anna (Nicole Kidman) endelig å se en vei ut av mørket - og påbegynne et nytt kapittel i sitt liv. Hun sier ja når den humoristiske og kulturelle Joseph (Danny Huston) spør henne om hun vil gifte seg med ham, en anledning han på sin side har ventet i flere år på.

Annas svar gleder henns mor Elanor (Lauren Bacall), en elegant og bestemt kvinne som inviterte Joseph inn i familiens hjem i New Yorks Upper East Side. I leiligheten som har vært Annas bosted siden mannen gikk bort, og som også bebos av Annas gravide søster og hennes ektemann. Det er her venner og familie samles den kvelden Anna og Joseph holder sin forlovelsesfest.

Her møter hun en ti år gammel gutt som overraskende forteller henne at han er reinkarnasjonen av hennes avdøde mann Sean. Selv om historien er urealistisk og absurd, klarer ikke Anna å få gutten ut av tankene. Hun oppsøker ham for å finne svar, men ender opp med noe annet. Med å stille seg selv spørsmål, om valgene hun har gjort i sitt eget liv.

Nicole Kidman f. 1967 USA
Skuespilleren er en av den amerikanske filmindustriens største stjerner. Hun startet sin karriere på TV og fikk sitt store gjennombrudd på lerretet med "To die for" i 1995 før hun medvirket i en rekke kjente filmer. Nicole Kidman spilte mot sin tidligere ektemann Tom Cruise i Stanley Kubrics "Eyes wide shut" i 1999, sang og danset med Ewan McGregor i Moulin Rouge (2001), spilte den depimerter forfatteren Virginia Woolf i "The Hours" (2002) og var den romantisk lengtende og ventende i den mangfoldig Oscar-nominerte "Cold Mountain" i 2003.

Fakta

Norgespremiere
10.12.2004
Originaltittel
Birth
Sjanger
Drama
Skuespillere
Nicole Kidman
Danny Huston
Lauren Bacall
Cameron Bright
Regi
Jonathan Glazer
Manus
M. Addica
J.C.Carrière
J. Glazer
Produsent
L. Gower
N Morris
J.L. Piel
W. Wei
Foto
Harris Savides
Musikk
Alexandre Desplat
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 41 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
New Line Cinema
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Dette dramaet handler om en enke som tror at en 10 år gammel gutt er hennes avdøde mann. Mystikken rundt denne sjelevandringen kan virke uforståelig og skremmende på barn. Filmen inneholder dessuten en samleiescene, og den får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene