Sjakalen

Norgespremiere: 26.08.1998
THRILLER
Sjakalen er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En hensynsløs og kald leiemorder (Bruce Willis) har fått i oppdrag å tillintetgjøre en viktig person i det amerikanske politiske systemet. Oppdraget koster 70 millioner dollar. Oppdragsgiveren er pengesterk og ønsker en blodig hevn mot en nasjon han anser som sin fiende. Leiemorderen er konstant på farten, stadig i ny forkledning. Han er ekspert på å endre sitt ansikt, hår, stemme, alder og kroppspråk. Han bruker alle nødvendige undergrunnskontakter for å skaffe våpen og falske pass uten å etterlate spor. Alt ved ham, inklusive hans hensikter, er hemmelig. Han er kjent kun som Sjakalen.
FBIs assisterende direktør Preston (Sydney Poitier) er klar over Sjakalens eksistens, men ikke hans hensikter. Han samarbeider med en russisk hemmelig agent (Diane Verona) for å fange Sjakalen før han slår til igjen. Ettersom FBI ikke kjenner hans utseende innser de motvillig at det kun er én måte å stoppe morderen på: ved å samarbeide med en mann som tenker som en leiemorder, som kjenner spillet og som har sett Sjakalen. Den rette mannen er undergrunnsaktivisten og IRA terroristen Declan Mulqueen (Richard Gere) som sitter i fengsel i USA. Disse tre usannsynlige sammensvorne blir tvunget til å legge sine liv i hverandres hender. De følger opp alle de mystiske spor Sjakalen etterlater seg. Ettersom klokken tikker blir de mer og mer desperate etter en ledetråd, en hvilken som helst ledetråd, som gir full oppklaring.

Sjakalen er omtrent umulig å spore opp. Han kan sitt yrke og er profesjonell til fingerspissene. Men det er også IRA terroristen....

Fakta

Norgespremiere
26.08.1998
Originaltittel
The Jackal
Sjanger
THRILLER
Skuespillere
Bruce Willis
Richard Gere
Sidney Poitier
Diane Verona
Mathilda May
Regi
Michael Caton-Jones
Manus
Chuck Pfarrer
Produsent
James Jacks
Foto
Karl Walter Lindenlaub
Musikk
Carter Burwell
Nasjonalitet
USA
Språk
Tysk
Lengde
2t. 4m.
Produksjonsår
1997
Produksjonsselskap
Universal
Mutual Film Co
Alphaville Productions
Distribusjon
United International Pictures

Få med deg disse filmene