Kjærlighet på menyen

Norgespremiere: 14.09.2007
Tillatt for alle
1 t. 44 min.
Drama / Komedie / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hun får smaken på mer enn kokekunst.

Mesterkokken Kate Armstrong lever i og for kjøkkenet hun styrer på en av New Yorks finere restauranter. Så blir det kontrollerte livet hennes utfordret etter en tragedie i familien. Og en irriterende assistent er ikke så verst å ha likevel - på så mange måter.

Mesterkokken Kate Armstrong lever livet slik hun driver gourmetrestauranten 22 Bleecker på Manhattan: med en rett på sak-intensitet som er både fascinerende og fryktinngytende for omgivelsene. Med andpusten presisjon jager hun gjennom hvert arbeidsskift; hun koordinerer hundrevis av retter, forbereder de nydeligste sauser og finsmaker hver rett til de er aldeles perfekte.
Kate trives best i bakgrunnen. Hun går bare ut av det trygge kjøkkenet for å ta imot ros for en av sine spesialiteter, eller en sjelden gang når en gjest våger å kritisere håndverket hennes. I fritiden havner hun i seng før midnatt for å stå opp ved daggry. Da rekker hun å komme før konkurrentene til fiskemarkedet og sikre seg de ferskeste godbitene.

Kates perfeksjonistiske personlighet blir satt på prøve når en frekk assisterende kjøkkensjef begynner i staben hennes. Nick Palmer er en stigende stjerne i restaurantbransjen. Hans joviale innstilling til livet og maten kunne ikke vært mer forskjellig fra Kates. Det er tiltrekningskraft mellom dem - men også disharmoni, nesten som skramlende gafler på en keramisk kokeplate.
Det hadde muligens vært enklere å takle uro på jobben hvis Kate hadde hatt et harmonisk privatliv. Men der strever hun med forholdet til den ni år gamle niesen Zoe, som har flyttet inn etter en tragedie i familien.

Etter som ukene går er ikke Kate sikker på hva som irriterer henne mest: at Nicks talent går hjem hos eieren av 22 Bleecker og de kresne gjestene, eller at han sjarmerer Zoe, som heller snakker åpent med ham enn tanten sin.

Når Nick utfordrer grensen mellom rivalisering og romantikk, må Kate gå i seg selv for første gang på flere år. Hvis hun vil ha et ordentlig forhold til Zoe, bli lykkelig med Nick og gjenoppdage smaken på livet, må hun prøve noe dristig og nytt. Hun må lære å utfolde seg andre steder enn på kjøkkenet.

For Kate er det omtrent som å lage mat uten oppskrift.

Scott Hicks
(regi)
Scott Hicks fikk to Oscar-nominasjoner for Beste regissør og Beste originalmanus med "Shine", den sanne historien om pianisten David Helfgott. Geoffrey Rush vant en Oscar-pris i kategorien Beste mannlige hovedrolle. Hicks har også regissert "Sneen på sedertrærne" (1999), Oscar-nominert for Beste foto, og "Hjerter i Atlantis" (2001) med Anthony Hopkins.

Catherine Zeta-Jones
(Kate Armstrong)
Zeta-Jones fikk en Oscar-pris for Beste kvinnelige birolle som Velma Kelly i filmatiseringen av musikalen "Chicago" (2002). Hun ble Golden Globe-nominert for sin rolle som kona til en narkotikasmugler i Steven Soderberghs "Traffic" (2000). Da hadde hun allerede fektet seg til berømmelse sammen med Antonio Banderas i "Zorro" - Den maskerte hevneren" (1998). Oppfølgeren "The Legend of Zorro" kom i 2005.

Zeta-Jones var agent på jakt etter kunsttyven Sean Connery i "Entrapment" (1999) og skremt forsøkskanin i "Hjemsøkt" (1999). Hun spilte mot Tom Hanks i "Terminalen" (2004), og hun ga George Clooney hodebry i Steven Soderberghs "Ocean's Twelve" samme år. Første gang vi her på berget ble kjent med henne, var hun Mariette Larkin i TV-serien "Livet med Larkins" (1991).

Aaron Eckhart
(Nick Palmer)
Aron Eckhart er en stadig mer ettertraktet skuespiller som nylig mottok en Golden Globe-pris som Beste skuespiller for tolkningen av en røykelobbyist i satiren "Thank You for Smoking" (2005). Eckhart ble først kjent som en av regissør Neil LaButes faste skuespillere. Han har senere fått roller i store produksjoner som Oliver Stones "Any Given Sunday" (1999), Steven Soderberghs Oscar-vinnende "Erin Brockovich" (2000) og Brian De Palmas "The Black Dahlia" (2006).

Fakta

Norgespremiere
14.09.2007
Originaltittel
No reservations
Sjanger
Drama
Komedie
Romantikk
Skuespillere
Catherine Zeta-Jones
Aaron Eckheart
Patricia Clarkson
Abigail Breslin med flere
Regi
Scott Hicks
Manus
Carol Fuchs
Sandra Nettelbeck
Produsent
Sergio Aguero
Kerry Heysen
Foto
Stuart Dryburgh
Musikk
Philip Glass
Nasjonalitet
USA
Språk
Amerikansk
Lengde
1 t. 44 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Warner Bros.
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Ingen scener er egnet til å skade barn. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene