Venner med penger

Norgespremiere: 01.09.2006
Tillatt for alle
1 t. 28 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Jennifer Aniston spiller hovedrollen i filmen om tre gifte kvinner. Og en singel venninne.
De har vært nære venner gjennom hele voksenlivet. På vei mot en ny livsfase blir vennskapet utfordret, ulike behov for selvrealisering og varierende økonomisk ståsted er utgangspunktet for store utfordringer. Med skarp penn tegnes et portrett av den moderne livsstil blant fire kvinner i begynnelsen av 40-årene. Sosial status, penger - og den trygghetsorienteringen dette kan resultere i. Sannheten kan være både brutalt ærlig - og vidunderlig oppløftende.

Tre venner med penger, Franny (Joan Cusack), Jane (Frances McDormand) and Christine (Catherine Keener) har en felles agenda for Oliva (Jennifer Aniston) som tilsynelatende ikke har for mye av det som virkelig teller; en respektabel økonomi, et stødig forhold. Franny, Jane og Christines forventninger og krav til Oliva forstørrer tvilen og bekymringene for deres egen situasjon og den måte de har bundet opp seg selv med karriere og ekteskap.

Olivia på sin side er på leting, sammen med hver og en av sine tre venner tar hun ofte omveier når deres felles tema nærmer seg, andre ganger er det ja takk til deres velmente men likevel smertefulle gavmildhet.

"Venner med penger" er historien om uventede utfordringer, om det å godta sitt eget ståsted i livet, å oppleve hvordan seksualitet og egen attraktivitet møter nye faser. Oppdagelsen av at man er midt i livet men ennå har mye ugjort, forståelsen av viktigheten i ærlighet mot seg selv, og kjærlighet til sine aller nærmeste.

Jennifer Aniston f. 1969, USA
Aniston ble for alvor kjent som en av stjernene i fenomenet og TV-serien "Friens" på midten av 90-tallet, hvor hun spilte Rachel i 10 år frem til serien ble avsluttet i 2004. Rollen førte til en rekke nominasjoner og to priser for sin innsats fra henholdsvis Golden Globe og Emmy.

TV-suksessen førte videre til en karriere innen film, hun spilte mot Jim Carrey og Morgan Freeman i "Bruce Almighty", var Mark Wahlbergs motspiller i "Rock Star" og utgjorde stjerneteamet i "She's the one" sammen med Ed Burns og Cameron Diaz. Jennifer Aniston er også oppført som produsent for flere filmprosjekter og er for mange kjent som eks-kona til en annen stor Hollywood-stjerne, Brad Pitt.

Fakta

Norgespremiere
01.09.2006
Originaltittel
Friends with Money
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Jennifer Aniston
K.C. Clyde
Bobby Coleman
Joan Cusack
Catherine Keener
Frances McDormand
Jason Isaacs
Scott Caan
Greg Germann
Simon McBurney
Regi
Nicole Holofcener
Manus
Nicole Holofcener
Produsent
Anthony Bregman
Foto
Terry Stacey
Musikk
Rickie Lee Jones
Craig Richey
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 28 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
This Is That Productions
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/Voksen
Begrunnelse
Denne komedien inneholder ingen scener som antas å kunne skade de minste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene