Kikis Budservice

Norgespremiere: 14.12.2007
Tillatt for alle
1 t. 43 min.
Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Skaperen av Min nabo Totoro og Chihiro og heksene er klar med nok en klassiker!

Når hekser fyller tretten år, må de forlate hjemmet og bli selvstendige på et nytt sted. En fullmånekveld klatrer Kiki opp på sopelimen sin og setter kursen mot havet, eventyret og det nye livet...
Kiki hører på værmeldingen at det skal bli fint vær i natt, fullmåne og skyfri himmel. Der og da bestemmer hun seg, i natt skal det skje! Som alle trettenårige hekser må hun reise hjemmefra og begynne heksegjerningen på et nytt sted. Hun har alltid ønsket å se havet, så etter avskjedsfesten tar hun med seg katten Jiji og sikter sopelimen i retning av det store blå.

Når dagen kommer får hun se en vakker kystby badet i solskinn. Hun finner snart ut at det ikke er noen andre hekser der fra før, så hun begynner å lete etter et sted der hun kan begynne med arbeidet sitt. Alt mens hun gjør seg kjent med byen, greier hun å skape trafikkaos og bli lagt merke til av en flyinteressert gutt som blir forelsket i henne.

Snart får hun bo i bakrommet på et bakeri, og siden det eneste spesielle talentet hennes er å fly, bestemmer hun seg for å starte som flyvende bybud.

Businessen går opp og ned, men hun treffer mange spennende mennesker. Det er den høygravide bakerkona, kunstneren som bor ute i skogen, den gamle dama som baker pai til barnebarnets bursdagsselskap og ikke minst den forelska gutten. Kiki er neimen ikke så sikker på om hun er like forelska i ham, men med bakerkonas hjelp oppdager hun at han slett ikke er så verst...

Dramatikk blir det også, når et luftskip som har landet i byen for å bli reparert viser seg å ikke være helt i orden etter reparasjonen likevel. Når luftskipet flakser hjelpeløst over byen med skrekkslagne flyklubbmedlemmer som passasjerer må Kiki kaste seg på en piasavakost og redde situasjonen.

Vi røper vel neppe for mye om vi sier at det går ganske bra. Husk for all del å bli sittende til rollelista er ferdig!

Kikis budservice var Miyazaki Hayaos andre film for Studio Ghibli. Forventningene var store til den nye filmen til mannen bak Min nabo Totoro, og de ble i stor grad innfridd. Nok en gang bød Miyazaki på en spennende historie fortalt i aldeles slående vakre bilder.

Fargene alene er nesten verdt kinobilletten, men det man som kinogjenger først og fremst får, er en film for og om barn som tar barn på alvor, både som publikum og rollefigurer.

Fakta

Norgespremiere
14.12.2007
Originaltittel
Majo no takkyûbin
Sjanger
Animasjon
Skuespillere
Kirsten Dunst
Edie McClurg
Corey Burton
Scott Menville
Janeane Garofalo
Jeff Bennett
Fay Dewitt
John Demita
Phil Hartman
Kath Soucie
Lewis Arquette
Eddie Frierson
Matthew Lawrence
Pamela Segall
Susan Hickman
Julia Demita
Debbie Reynolds
Debi Derryberry
Sherry Lynn
Tress MacNeille
June Angela
Matt Miller
Regi
Hayao Miyazaki
Manus
Hayao Miyazaki
John Semper
Jack Fletcher
Produsent
Morihisa Takagi
Yasuyoshi Tokuma
Jane Schonberger
Hayao Miyazaki
Mikihiko Tsuzuki
Foto
Shigeo Sudimura
Musikk
Sydney Forest
Joe Hisaishi
Paul Chihara
Nasjonalitet
Japan
Originalspråk
Original/norsk dub.
Lengde
1 t. 43 min.
Produksjonsår
1989
Produksjonsselskap
Studio Ghibli
Distribusjon
Oro Film
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene