Four Lions

Norgespremiere: 05.11.2010
11 år
1 t. 42 min.
Sort komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

England 2010: Fire unge menn er lei av å måtte ta ansvar for all verdens lidelse bare fordi de er muslimer. For de tre med innvandrerbakgrunn er storsamfunnets beskyldninger noe de har vokst opp med, men for konvertitten Nigel er hver eneste muslimvits et nytt slag i ansiktet. De fire har forskjellige utgangspunkt, men deler troen på at en eksplosjon vil gi resultater. Dessverre er det ikke alltid nok å være sterk i troen. Four Lions er filmen om historiens mest klønete terrorister.
De fire terroristene bestemmer seg for å planlegge og utføre et bombeattentat. Om de ikke vinner verdens respekt med handlingen, vil de i hvert fall få stoppet munnen på dem som står nærmest smellet. Dermed går de i gang med treningsleir, bombeverksted og det hele.

Men ingen har sagt det er lett å være hellig kriger. Det er vanskelig å lage bomber, og enda vanskeligere å plassere dem. Ikke minst er det nesten umulig å utrettte noe som helst når du har ti tommeltotter og knapt greier å tenne en fyrstikk uten å slå deg selv i ansiktet.

Om filmen
Terrorisme handler om ideologi, sier regissør Christopher Morris, men det handler også om idioter. Det er kanskje vanskelig se at det er noe morsomt med terror, men denne filmen viser at vitsene ligger oppe i dagen.

Ideen kom fra en nyhetssak. En terrorcelle skulle styre en båt full av sprengstoff inn i siden på et amerikansk krigsskip. Midt på natta satte de båten på vannet og fylte den med eksplosiver. Så gikk båten rett til bunns.

Tre år med research bekreftet inntrykket: Det er heller flere kløner i terroristenes rekker enn blant normalbefolkningen. En sannferdig og fulllstendig skildring av terrorismens vesen kan ikke utelate folk som snubler i sine egne bein.

Regi: Chris Morris
Filmens medforfatter og regissør har vært en av Storbritannias skarpeste satirikere gjennom tjue år. Nyhets- og magasinprogrammer blir aldri det samme for den som har sett The Day Today og Brass Eye.

Fakta

Norgespremiere
05.11.2010
Originaltittel
Four Lions
Sjanger
Sort komedie
Skuespillere
Benedict Cumberbatch
Preeya Kalidas
Riz Ahmed
Julia Davis
Darren Boyd
Arsher Ali
Nigel Lindsay
Kayvan Novak
Adeel Akhtar
Regi
Christopher Morris
Manus
Christopher Morris
Jesse Armstrong
Sam Bain
Produsent
Mark Herbert
Derrin Schlesinger
Foto
Lol Crawley
Nasjonalitet
Storbritannia
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 42 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Warp Films
Distribusjon
Euforia Film
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne svarte komedien om fire selvmordsbombere inneholder enkelte dramatiske scener som kan virke skremmende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene