Håkon Bleken, maler

Norgespremiere: 13.03.2009
Tillatt for alle
1 t. 3 min.
Dokumentar

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Siden 2005 har dokumentarfilmskaperen Hallvard Bræin forsøkt å forstå hva det er som driver en av Norges største kunstnere til å lage bilder i verdensklasse i over 60 år. Resultatet er en nær og utfordrende dokumentar om Håkon Bleken, en av kongerikets mest kjente billedkunstnere.
I "Håkon Bleken, maler" er Bræin med Bleken på en reise i Europa, hvor kunstneren får oppleve sine forbilder Francis Bacon, Picasso og Matthias Grünewald. Tilbake i Trondheim får han et innblikk i Blekens barndom, som ble sjellsettende for hans kunst. Gjennom samtaler og titting i gamle familiealbum beskriver Bleken sin oppvekst med kompliserte relasjoner til far og bror, og vi får oppleve Håkon Bleken som kunnskapsrik, samfunnsengasjert og utfordrende i sin dedikasjon til sitt kunstnerskap.

Hallvard Bræin

Hallvard Bræin (f. 1965) har arbeidet med film siden 1985. Han har erfaring fra titalls spillefilmer samt mange hundre reklamefilmer, dokumentarfilmer og kortfilmer. Bræin er utdannet filmfotograf med eksamen fra The American Film Institute i Los Angeles (1995-1997), og han har blant annet regissert dokumentarfilmen Giganten (2005) om Erik Bye, sammen med Arne B. Rostad. Filmen vant tre av fire priser ved den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Han har fotografert den amerikanske spillefilmen Bart Got a Room og hatt idéen til og regissert dokumentaren Gatas Gynt - Peer i ny drakt.

Fakta

Norgespremiere
13.03.2009
Originaltittel
Håkon Bleken, maler
Sjanger
Dokumentar
Medvirkende
Håkon Bleken
Margit Slaatto
Regi
Hallvard Bræin
Manus
Christopher Grøndahl og Hallvard Bræin
Produsent
Hallvard Bræin
Simen Bang-Hansen
Foto
Hallvard Bræin
Kjell Vassdal
Musikk
Pål Strangefruit Nyhus
Knut Sævik
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 3 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Polkafilm ANS
Distribusjon
Polkafilm
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Ingen scener i denne filmen antas å ha en skadelig virkning på barn, derfor blir denne dokumentaren tillatt for alle.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene