Da jeg traff Jesus...med sprettert

Norgespremiere: 01.09.2000
Alle
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Oddemann er en nysgjerrig liten kar, som ennå ikke har forstått at de voksnes verden ikke er så enkel og liketil som barnas verden - og det fører ham opp i en god del stry og problemer.
Filmen tar oss tilbake til 30-tallet til den gang hele Norges elskede jazzpoet og kåsør Odd Børretzen var barn. Lille Oddemann bor på en liten gård utenfor Oslo og vet ikke særlig mye om verden utenfor. Lille Oddemann ser og hører ting som voksne har sluttet å legge merke til. Det var mange Jesus-observasjoner den gang og Oddemann synes ikke det er urimelig at han også skulle få et glimt av frelseren. Oddemann tyr til alle midler i jakten på Jesus - han bruker til og med sprettert.

Vi møter flere burleske og merkelige typer, som får Oddemann til å ønske at han slapp å bli voksen. Det er spesielt kirkebesøk og søndagsskole timer som stokker det til for Oddemann og broren hans. Men voksne har det jo heller ikke noe videre fint, de er altfor sure og alvorlige hele tiden, så det å være voksen er jo ikke noe å trakte etter.

Men storebrorens bestevenn, Kristian, som har to skikkelige bohemer til foreldre, får Oddemann til å tenke på at det å bli voksen også har sine fordeler; som å fly etter damer og gå på fest. Sammen med storebroren og bestevennen drar Oddemann også ut mot Nordpolen etter at broren får et kompass i gave. Nåla på kompasset viser veien, så det er bare å legge ut, i Nansens og Johansens fotspor.

Oddemann er en nysgjerrig liten kar, som ennå ikke har forstått at de voksnes verden ikke er så enkel og liketil som barnas verden - og det fører ham opp i en god del stry og problemer. Handlingen spilles ut mot bakteppet av krigen som nærmer seg og viser oss at selv en liten og isolert idyll på "landet" utenfor Oslo ikke går fri når ondskapen rotter seg sammen mot vanlige mennesker.

Stein Leikanger, som debuterer som spillefilmregissør, har også skrevet filmens manuskript. Børretzens stemme er også med i filmen og kommenterer på sin lune måte det som lille Oddemann opplever.

Opptakene startet 27. juli på Hadeland. I tre uker var dette 30-åras Grorud der Oddemann bor: "Omtrent nøyaktig på midten av min barndomsverden bodde jeg. Jeg bodde i annen etasje i våningshuset på en gård ved Bergensveien på Grorud en mil nordover fra Stortorvet i Oslo". (fra boka "Min barndoms verden"). Ytterligere opptak ble gjort i august på Hurum, i Oppegård og Bærum, mens studiodelen ble gjort i Filmparken på Jar. Noen vinteropptak tas også i februar/mars 2000.

"Da jeg traff Jesus...med sprettert" er en samproduksjon mellom Nordic Screen Production og Egmont Entertainment med støtte fra konsulent Harry Guttormsen i Norsk Filminstitutt. Petter Borgli og Tomas Backström er filmens produsenter.

Fakta

Norgespremiere
01.09.2000
Originaltittel
Da jeg traff Jesus...med sprettert
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Gard Eidsvold
Gjertrud Jynge
Otto Jespersen
Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen
Regi
Stein Leikanger
Manus
Stein Leikanger fritt etter boka "Min barndom
Produsent
Petter Borgli og Thomas Backström
Foto
John Christian Rosenlund
Musikk
Randall Meyers
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Produksjonsår
1999
Produksjonsselskap
Nordic Screen
Distribusjon
Columbia TriStar Nordisk
Aldersgrense
Alle

Få med deg disse filmene