Snikende tiger, skjult drage

15 år
121 min. - 3318 meter
Action/Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Vi er i det gamle Kina. En av tidenes beste krigere, Li Mu Bai, har funnet fred med seg selv og ønsker å legge ned sverdet for godt. Han vil gi legendariske Grønne Skjebne til en respektert leder i Beijing. Li Mu Bai overlater til sin livspartner, Yu Shu Lien, å overlevere det til lederen.

Selv skal mesteren til Wudan-fjellet, stedet der de beste krigerne læres opp. Det var på Wudan Li Mu Bais gamle læremester ble forgiftet av Jadereven, en sagnomsust skurk.Hos lederen i Beijing møter Yu Shu Lien den vakre og tilsynelatende uskyldige datteren til guvernøren i byen. Hun skal snart inngå et arrangert ekteskap, men drømmer om å bli kriger.Samme natt blir Grønne Skjebne stjålet av en maskert tyv. Mistankene blir slynget i mange retninger. Noen mener det er Jadetyven som er kommet for å skade mesteren. Og for Yu Shu Lien er ikke lenger guvernørens datter like søt og uskyldig som ved første øyekast...
Mer enn "The Matrix"


"Snikende tiger, skjult drage" har kampsportscener som vil gi deg åndenød. Ikke rart, det er koreograf Yuen Wo-Ping som står bak.Hans grensesprengende arbeid med "The Matrix" tas her enda lenger. Regissør Ang Lee mener Yuen Wo-Ping er den beste av alle, en mann som kan det meste om hvordan kinesisk kung-fu skal vises på lerretet.Ang Lee gjorde flittig bruk av vaiere for å få skuespillerne til å sveve grasiøst selv i de mest intense kampscenene. Han har lagt vekt på at bataljene skal uttrykke følelser og drama, ikke tanketom slåssing.Wuxia pian, eller filmer med kampsport som bærende element, henter råstoffet fra et mytisk Kina, men genren har fornyet seg i takt med publikums vekslende smak og den teknologiske utviklingen i filmindustrien.
Ang Lee (regissør, medprodusent)


Ang Lee ble født på Taiwan i 1954 og flyttet til USA i 1978, der han studerte teater og film. Lees første langfilm, "Pushing Hands" (1992), ble kåret til beste film under Asian-Pacific Film Festival."The Wedding Banquet" (1993) vant Gullbjørnen ved filmfestivalen i Berlin og ble Oscarnominert som beste utenlandske film."Fornuft og følelser" (1995) med Emma Thompson, Hugh Grant og Kate Winslet fikk sju Oscar-nominasjoner og vant i klassen for beste manusbearbeidelse.Året etter kom "The Ice Storm", Ang Lees første film med et amerikansk tema. "Ride With The Devil" (1999) er en western med den amerikanske borgerkrigen som bakteppe.
Chow Yun Fat (Li Mu Bai)


Mål i antall asiatiske fans er Chow Yun Fat verdens mest populære skuespiller. Han ble i ung alder TV-stjerne i Hongkong, og noen år senere gjorde serien "The Bund" ham til stjerne i hele Sørøst-Asia og Kina.På 80-tallet begynte samarbeidet med actionmester John Woo, og gradvis fikk Chow Yun Fat en vestlig tilhengerskare. Hans første amerikanske film var "The Replacement Killers" (1998). Siste innsats på norske kinoer er kostymedramaet "Anna og kongen" (1999) med Jodie Foster.
Michelle Yeoh (Yu Shu Lien)


Michelle Yeoh fra Malaysia ble kjent i Asia via en rekke kampsportfilmer. Hun ble allment kjent da hun slo fra seg i "Supercop" (1996) sammen med fenomenet Jackie Chan.Filmen gikk så godt i USA at Yeoh fikk innpass hos agenten med rett til å drepe. James Bond-filmen "Tomorrow Never Dies" (1997) gjorde henne til et verdensnavn.

Fakta

Originaltittel
Wo Hu Zang Long
Sjanger
Action
Eventyr
Skuespillere
Chow Yun-fat
Michelle Yeoh
Zhang Ziyi
Chang Chen
Lung Sihung
Cheng Pei-pei
Li Fazeng
Gao Xian
Hai Yan
Wang Deming
Li Li m.fl.
Regi
Ang Lee
Manus
James Schamus
Wang Hui Ling og Tsai Kuo Jung. Bas
Produsent
Bill Kong
Hsu Li Kong og Ang Lee
Foto
Peter Pau
Musikk
Tan Dun
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Mandarin
Lengde
121 min. - 3318 meter
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
United China Vision
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
15 år

Få med deg disse filmene