Jeg er ikke redd

Norgespremiere: 10.10.2003
11 år
1 t. 49 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En sterk film fra Italia. Vinner av hovedprisen under Taormina Filmfestival på Sicilia, fra den Oscar-vinnende regissøren Gabriele Salvatores.
Året er 1978, og i den lille landsbyen Apulia i Sør-Italia opplever beboerne århundrets varmeste sommer. De få voksne menneskene som har blitt boende i den avfolkede landsbyen trekker innendørs for å slippe unna den uutholdelige varmen. De eneste som orker å oppholde seg utendørs er derfor barna, som triller rundt på sine sykler, omgitt av gyldne kornårkre.

Når den 9 år gamle Michele helt tilfeldig finner en gutt, fullstendig utmattet, liggende i en mørk og bortgjemt hule, begynner ting å skje.

Michele oppdager snart at noe kriminelt foregår i landsbyen, og samtidig skjønner han at han står helt alene, uten noen til å hjelpe ham. Spørsmålet er om oppgaven er for stor for Michele, og hvor mye det vil kunne koste...

Om regissør Gabriele Salvatores, f. 1950, Italia
Den italienske regissøren og manusforfatteren Salvatores har laget film siden 1983. Hans film "Mediterraneo" ("Jeg elsker soldater") fra 1991, om en håndfull italienske soldater, strandet på en gresk øy under 2. verdenskrig, er hans mest kjente. Mediterraneo vant Oscar for beste utelandske film i 1991.

Fakta

Norgespremiere
10.10.2003
Originaltittel
Io non ho paura
Sjanger
Drama
Skuespillere
Aitana Sánchez-Gijón
Dino Abbrescia
Giorgio Careccia
Mattia Di Pierro m.fl.
Regi
Gabriele Salvatores
Manus
Niccolò Ammaniti
Francesca Marciano
Produsent
Marco Chimenz
Giovanni Stabilini
Maurizio Totti
Ricardo Tozzi
Foto
Italo Petriccione
Musikk
Ezio Bosso
Pepo Scherman
Nasjonalitet
ITA, ESP, GBR
Språk
Italiensk
Lengde
1 t. 49 min.
Produksjonsår
2002
Produksjonsselskap
Capitol Films
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år

Anmeldelser

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene