Paradisets barn

Norgespremiere: 08.05.2014
3 t. 15 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Storslagen filmkunst i parisisk melodrama fra øverste rad

Paradisets barn er Marcel Carné og Jacques Prevérts (manus) bejublede film om kjærligheten, friheten og kunsten. Et sammensatt, rikt og nyansert drama som står fram som et høydepunkt i den franske filmhistorien. Om denne filmen har Truffaut sagt at han kunne gi avkall på alle sine filmer hvis han hadde laget denne.

I sentrum for handlingen, som utspiller seg i teatermiljø i Paris rundt 1830, står vakre Garance og hennes kompliserte forhold til fire menn. Først og fremst mimekunstneren Baptiste, men også den kyniske kriminelle Lacenaire, den arbeidsløse skuespilleren Frédérick og den eiekjære greven Édouard. Filmen utspiller seg i to deler. Den første ender med at Garance må svikte kjærligheten og forlate Paris med greven. I annen del kommer hun tilbake til byen og ser hver kveld Baptiste spille i Theatre des Funambules for et entusiastisk publikum på øverste galleri, populært kalt paradis der billettene var billige og arbeiderklassen holdt til.
Paradisets barn er en av fransk films mest påkostede filmer noensinne. Opptakene begynte under annen verdenskrig, og filmen hadde en turbulent tilblivelseshistorie. Men da filmen hadde premiere etter krigen i 1945, tok franskmennene Paradisets barn til sitt hjerte, en posisjon den har den dag i dag, og den er gjentatte ganger utropt til Frankrikes beste film gjennom tidene.

Fakta

Norgespremiere
08.05.2014
Originaltittel
Les enfants du paradis
Sjanger
Drama
Skuespillere
Arletty
Jean-Louis Barrault
Pierre Brasseur
Marcel Herrand
Pierre Renoir
Maria Casarès
Etienne Decroux
Fabien Loris
Léon Larive
Pierre Palau
Marcel Pérès
Albert Rémy
Gaston Modot
Louis Salou
Jacques Castelot
Jane Marken
Regi
Marcel Carné
Manus
Jacques Prévert
Produsent
Fred Orain
Raymond Borderie
Foto
Marc Fossard
Roger Hubert
Musikk
Georges Mougué
Joseph Kosma
Maurice Thiriet
Nasjonalitet
Frankrike
Språk
engelsk tekst
Lengde
3 t. 15 min.
Produksjonsår
1945
Produksjonsselskap
Société Nouvelle Pathé Cinema
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene