London River

Norgespremiere: 26.03.2010
11 år
1 t. 29 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Sølvbjørnvinner fra årets filmfestival i Berlin

London sommeren 2005; T-banen og busser rundt i byen har blitt utsatt for terror. En mor reiser til london for å lete etter sin datter. Her treffer hun en fransk mann som leter etter sin sønn. Noen ganger treffer mann og kvinne hverandre av helt feil årsaker.
London River handler om møtet mellom Mrs Sommers; (Brenda Blethyn) en kristen dame som bor på en av de små øyene i den egelske kanal og Ousmane; (Sotigui Kouyate) en muslimsk mann som bor i Frankrike. De er begge kommet til London for å lete etter barna sine. London er i kaos etter bombeeksplosjonene som rammet byens kollektivtrafikk den 7. juli 2005 og både Mrs Sommers datter og Ousmanes sønn er savnet. Når de ankommer London finner de ut at deres barn faktisk kjente hverandre og bodde sammen. Sammen må de trosse sine ulikheter i religiøs og kulturell bakgrunn for å sammen forsøke å finne ut hva som har hendt med deres barn.

London River handler ikke om terrorhandlingene i London, men om de menneskene angrepene rammer og hva som skjer i etterkant av et angrep. Hvordan vanlige folk må hanskes med høyst uvanlige utfordringer, og trosse sine egne fordommer for å kunne samarbeide. London River preges av rolige tagninger og en minimalistisk stil. Historien kunne lett ha falt igjennom som stereotypisk og sentimental men filmskaperne har klart å unngå dette ved å fortelle historien uten traumatiske bilder av bombeoffer eller heftige klipp.

London River fikk Sølvbjørnen under filmfestivalen i Berlin i 2009.Fakta

Norgespremiere
26.03.2010
Originaltittel
London River
Sjanger
Drama
Skuespillere
Brenda Blethyn
Sotigui Kouyaté
Marc Baylis m. fl.
Regi
Rachid Bouchareb
Manus
Rachid Bouchareb
Produsent
Jean Bréhat
Rachid Bouchareb
Foto
Jérôme Alméras
Musikk
Armand Amar
Nasjonalitet
Algerie
England
Frankrike
Språk
Engelsk/Fransk
Lengde
1 t. 29 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Arte France
Tessalit Productions
Distribusjon
Filmoptimistene
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Filmens stemning og tematikk, samt enkelte realistiske skildringer av skadede personer etter et terrorangrep, gjør at dette dramaet får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene