Shallow Hal

Norgespremiere: 26.12.2001
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

KUN DEN FETESTE DAMA ER BRA NOK... Farrelly brødrene, kjent fra tidligere filmsuksesser som "Alle elsker Mary", "Dum &sDummere" og "Jeg, meg og Irene", gir deg nå en ny ellevill komedie.
Dette er historen om Hal Larsen (Jack Black kjent fra bl.a. "High Fidelity"), som er så grunn at han kun bedømmer jenter utifra deres utseende. Er de ikke smellvakre fotomodeller er de ingenting for Hal.

Men så treffer han sin STOORE kjærlighet...

På sitt fars dødsleie, lover Hal på tro og ære å kun gå ut med de aller, aller peneste jentene. Har de ikke utseendet og kroppen til en fotomodell, er de fullstendig uinteressante for Hal.

Men så en dag treffer Hal på guruen Tony Robbins, som hypnotiserer ham til å kun verdsette en kvinnes indre skjønnhet. Fra før å kun bedømme jenter utifra hvordan de så ut, er det nå kun det indre som teller for Hal.

Hal faller pladask for Rosemary (Gwyneth Paltrow), som er ekstremt overvektig og alt annet enn attraktiv. Ingen andre ser det Hal ser i Rosemary, men spørsmålet blir hvorvidt deres kjærlighet vil fortsett når Hals like grunne venn, Mauricio (Jason Alexander, best kjent som George fra "Seinfeld") får han ut av hypnosen.

GWYNETH PALTROW (Rosemary) har blitt sett på med stor interesse fra Hollywood etter at hun slo igjennom med den kritikerroste "Flesh and Bone" med Meg Ryan og Dennis Quaid. Hennes rolle som Viola de Lessups mot Joseph Fiennes i Oscar-belønte "Shakespeare in Love" ga henne en Oscar for beste kvinnelige skuespillerinne, en Golden Glode Award og en Screen Actors Guild Award. Paltrow blir snart å se i tre kommende filmer; Neil La Butes "Posessions", Bruno Barettos "A View from the Top" og Wes Andersons "The Royal Tennenbaums" mot Gene Hackman og Anjelica Huston. Hun hadde også en mindre rolle i Jennifer Jason Leigh og Alan Cummings "The Anniversary Party". Paltrow var nylig kinoaktuell i "Bounce" mot Ben Affleck. Kinopublikum vil ellers huske henne fra Anthony Minghellas "Den talentfulle Mr. Ripley" mot Matt Damon, Jude Law og Cate Blanchett, komedien "Sliding Doors", "A Perfect Murder", "Emma", "Great Expectations" og "Seven". Paltrow har også opptrådd på teaterscenen som Rosalind i Massachusettes Theatre Festivals produksjon av "As You Like It", en opptreden hun mottok gode kritikker for.

Gwyneth Paltrow er født i Los Angeles i en famile med sterke røtter til underholdningsbransjen. Hennes far, Bruce Paltrow, er en suksessfull produsent ("St. Elsewhere", "The White Shadow") og hennes mor, Blythe Danner, en Oscar-belønt skuespillerinne noen kanskje vil huske fra "Meet the Parents" som Robert De Niros hustru og Ben Stillers kommende svigermor.

JACK BLACK (Hal) spiller her sin første hovedrolle, etter gjennombruddet som Barry, den sarkastiske og musikkgale kompisen til John Cusak i "High Fidelity". Hans innsats ga Black en Blockbuster Entertainment Award, en nominasjon for en 2001 MTV Movie Award og en American Comedey Award. Black var sist å se i det dramet "Jesus' Son" mot Billy Crudup. Hans debut var mot Tim Robbins i "Bob Roberts". Black er også vokalisten i rockegruppen "Tenacious D", hvis første album ble sluppet på Epic Records.

JASON ALEXANDER (Mauricio) bør for de fleste være kjent som George i den populære TV-serien "Seinfeld". En rolle han har spilt i ni sesonger og blitt hedret med seks Emmy og fire Golden Globe nominasjoner, en American Television Award og to American Comedy Awards for beste birolle i en TV-serie. Alexander har tidligere vært å se i bl.a. "Rocky and Bullwinkle", "Mosquito Coast", "Jacob's Ladder", "Coneheads" og som Richard Geres advokat i "Pretty Woman". Jason Alexander har ellers deltatt i en rekke TV-serier, teaterstykker og har dubbet en rekke Disney-filmer som bl.a. "Aladdin" og "Hercules".

Fakta

Norgespremiere
26.12.2001
Originaltittel
Shallow Hal
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Gwyneth Paltrow
Jack Black
Jason Alexander
Joe Viterelli
Rene Kirby
Bruce McGill
Anthony Robbins
Susan Ward
Zen Gesner
Brooke Burns
Rob Moran
Kyle Gass
Regi
Bobby Farrelly
Peter Farrelly
Manus
Bobby Farrelly
Peter Farrelly
Sean Moynihan
Produsent
Charles B. Wessler
Bradley Thomas
Bobby Farrelly
Foto
Russell Carpenter
Musikk
Ivy
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Produksjonsår
2001
Produksjonsselskap
20th. Century Fox
Conundrum Entertainment
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene