Livets bok

Norgespremiere: 06.08.1999
DRAMA

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hvis det nå er slik at Kristus vender tilbake i dette årtusenets siste tid, og at han skal kjempe den endelige kamp mot sin erkefiende, Satan, - hvordan vil han opptre? Kommer han til Manhattan? Alene? Sammen med Maria Magdalena?
Vil han tvile, slik han gjorde før korsfestelsen for 1967 år siden? Vil den uforsonlige og dømmende Gudsfiguren ta overtaket, eller vil tilgivelsen vinne også denne gang? Og hva vil advokatene si? Går det an å få til et forlik?
Hal Hartley har spunnet en spennende fabel ut av spådommene i Johannes' åpenbaring. Når Jesus vender tilbake, har han med seg Livets Bok, i form av en bærbar datamaskin - en Powerbook - hvor navnene på de 144.000 som skal overleve ligger i minnet. Men i den finnes også de syv seglene, som ett for ett skal brytes og skape katastrofer, pest, krig og elendighet. Og det er mange som gjerne vil ha fatt i denne datamaskinen, mens de store kreftene kjemper om våre siste sjeler.

om regissøren:
Hal Hartley regnes som en de viktigste filmskaperne innenfor den såkalte amerikanske independent-filmen. Han har laget totalt seks spillefilmer siden 1989, fra The Unbelievable Truth (som ble finansiert ved at alle vennene hans gikk til en bank, som reklamerte med 10.000 dollars lån til "utrolig" lav rente, og fikk et hver) til Henry Fool som foreløpig siste film. Hartley har alltid hatt full kontroll med produksjonen av filmene sine, han har skrevet manus til alle, og stort sett også musikk og fungert som produsent. Dette har sikret filmene en rendyrket og unik stil, hvor særlig den stilistiske og odde dialogen har blitt satt stor pris på. Hal Harley vil bli 41 år i år 2000.

Fakta

Norgespremiere
06.08.1999
Originaltittel
The Book of Life
Sjanger
DRAMA
Skuespillere
Martin Donovan
P. J Harvey
Thomas Jay Ryan
Regi
Hal Hartley
Manus
Hal Hartley
Produsent
Simon Arnal
Caroline Benjo
Jerome Brownstein
Thierry Cagianut
Pierre Chevalier
Chelsea Fuhrer
Matthew Myers
Carole Scotta
Foto
Jim Denault
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Produksjonsår
1998
Produksjonsselskap
La Sept Arte
Haut et Court
True Fiction Pictures
Distribusjon
Arthaus

Få med deg disse filmene