High Fidelity

Norgespremiere: 11.08.2000
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Stephen Frears har regien på denne stjernespekkede romantiske komedien bygget på en kultroman, om en dovenpels (John Cusack) som eier en platesjappe og setter alt inn på å vinne tilbake eks-kjæresten...
Robert Gordon er eier av en sjaber musikksjappe i hjertet av Chicago. Der selger han musikk på den gammeldagse måten: Vinyl er det som gjelder !! Sammen med sine to ansatte, radarparet Dick og Barry, tilbringer han det meste av tiden på Vinyl Championship der favorittgesjeften er å sette sammen temabaserte "best of"-lister. Denne ukens tema er ganske enkelt: Hvilke låter ville du spilt dersom du ønsket å fortelle kvinnen som dumpet deg at til tross for at hun såret både deg og stoltheten din, vil du ha henne tilbake?

Da Robs kjæreste, Laura, bestemmer seg for at nok er nok, og forlater ham på stedet, hjelper det lite med slagerlister fra 70-tallet. Etter en inngående selvransakelse finner han ut at det kanskje er på tide å gi litt slipp på guttedrømmene, men hva skal en umoden 35-åring gjøre?

HIGH FIDELITY er en treffende og vittig komedie basert på Nick Hornbys bestselger.

OM PRODUKSJONEN.

Mens handlingen i Nick Hornbys roman utspiller seg i London, valgte John Cusack som både spiller hovedrollen og har skrevet manuset til High Fidelity, å legge handlingen i filmen til Chicago. Dette var i følge ham selv ganske uproblematisk ettersom Hornby ikke hadde noen innvendinger, så lenge filmens hovedlinjer ble bevart. Cusack som selv kommer fra Chicago, så dette som en fordel ettersom han mente det var lettere å skape autentisitet i et miljø han kjente fremfor en by i et annet land: "Jeg identifiserte meg fullstendig med boken. Jeg kjente alle menneskene og stedene. Den eneste forskjellen var at de ikke hadde cockney aksent".

John Cusack og regissør Stephen Frears samarbeidet for første gang i 1990 om filmen THE GRIFTERS. Siden har de holdt kontakten og blitt nære venner. Derfor var det naturlig at forfatterne sendte ham manuset så snart det var ferdig, og da han aksepeterte tilbudet, gjenstod det bare å fylle de andre rollene.

Som Dick og Barry, Robs trofaste assistenter på Championship Vinyl, valgte Frears Todd Louiso og Jack Black. Begge disse er anerkjente karakterskuespillere med et langt rulleblad innen amerikansk uavhengig film. I tillegg har Jack Black hatt biroller i filmer som DEAD MAN WALKING, ENEMY OF THE STATE, MARS ATTACKS! og THE CABLE GUY.
I HIGH FIDELITY utgjør Rob, Dick og Barry en merkelig trekant med vidt forskjellig personligheter som kun har en ting til felles, nemlig vinyl. Mens Rob på noen måter er mest lik en stagnert tenåring med dameproblemer som prøver å skjønne voksenverdenen, er Dick en stille og sjenert, diskofil fanatiker. Mens Dick er fornøyd med å være verden mest trofaste fan og et levende leksikon i musikkhistorie, skulle nok Barry ønske at han selv var en tilbedt popgud.

Til rollen som Laura, Robs svikefulle kjæreste, valgte Stephen Frears danske Iben Hjejle. Hun er mest kjent for sin rolle i MIFUNES SISTE SANG. I følge regissøren var dette valget enkelt: "Når du lager en film med en mann som forelsker seg i en kvinne, må du finne en skuespiller som du tror denne mannen kunne forelske seg i. Iben er en av de få kvinnene jeg har møtt, som har denne troverdigheten på lerretet. Det er så enkelt og uforklarlig som det."

Gjennom Lauras øyne får historien i HIGH FIDELITY også en annen vinkling. Hun havner i flere situasjoner som mange kvinner kommer til å kjenne seg igjen i, og HIGH FIDELITY avdekker skjulte sider ved menns tåpelige tankegang og barnslige natur - denne gang sett fra den andre siden.

OM STAB OG SKUESPILLERE.

John Cusack har hovedrollen som Rob Gordon, men har også vært med å adaptere Nick Hornbys roman til lerretet. Sist var Cusack å se i Tim Robbins' CRADLE WILL ROCK og den svarte komedien BEING JOHN MALKOVICH. Cusack har tidligere samarbeidet med Stephen Frears om THE GRIFTERS. Han har også spilt i GROSSE POINTE BLANK, THE PLAYER, DEN TYNNE RØDE LINJEN, CON AIR, BULLETS OVER BROADWAY og MIDNATT I DET GODE OG ONDES HAGE.

Stephen Frears begynte sin karriere som filmregissør med filmen GUMSHOE fra 1972. Hans arbeid inkluderer suksesser som FARLIGE FORBINDELSER, THE GRIFTERS, THE HI-LO COUNTRY, HERO, THE SNAPPER og MARY REILLY.

Nick Hornby har siden sin litterære debut i 1992 skrevet tre bestselgere. Hans første bok, Fever Pitch, har også blitt filmatisert. For High Fidelity vant han den engelske Writers Guild Award i 1997, og hans siste bok, About A Boy, har allerede solgt i millionopplag.

Joan Cusack har blitt berømmet med to Oscarnominasjoner for roller i henholdsvis WORKING GIRL med Melanie Griffith og IN &sOUT med blant annet Kevin Kline.

Lisa Bonet er kanskje mest kjent for rollen som Denise i The Cosby Show, men hun var sist å se i ENEMY OF THE STATE med Will Smith. Hun har også spilt i Alan Parkers ANGEL HEART og Michael Madsens LIGHTS OUT.

Fakta

Norgespremiere
11.08.2000
Originaltittel
High Fidelity
Sjanger
Komedie
Skuespillere
John Cusack
Iben Hjejle
Todd Louiso
Jack Black
Lisa Bonet
Catherine Zeta-Jones
Joan Cusack
Tim Robbins
Sara Gilbert
Regi
Stephen Frears
Manus
D.V. DeVincentis
Steve Pink
John Cusack
Scott Rosenberg
Produsent
Tim Bevan
Foto
Seamus McGarvey
Musikk
Carter Burwell
Howard Shore
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Buena Vista Int.
Distribusjon
Kommunenes Filmcentral

Få med deg disse filmene