Samlerne og jeg

Norgespremiere: 14.09.2001
Dokumentar

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Et portrett av de som lever av det vi andre kaster. Filmen gir oss et innblikk i dagens Frankrike slik regissør Agnès Varda ser det. Ikke akkurat en komedie, men definitivt mye humor!
Agnès Varda tok med seg et DV-kamera og dro rundt omkring i Frankrike for å møte en alternativ kultur. Denne kulturen består av samlere, folk som finkjemmer velferdssamfunnets bakevjer for å redde ting kastet av andre, ting som fremdeles kan brukes. Noen gjør det fordi det er gøy, andre gjør det av nød, noen gjør det i sinne, andre gjør det på djevelskap.

Samlerne og jeg er både en dagbok og et essay, personlig og politisk på samme tid, en underholdende men dypt reflekterende film gjennomsyret av Vardas egen eksentriske humor og entusiasme.

Agnès Varda om filmen:
" Samlerne og jeg er en svært personlig dokumentarfilm. Den er vevd sammen av ulike ting - av følelsene ved å bli konfrontert med usikkerhet; av de nye mulighetene som de små digitale kameraene kan tilby; og av ønsket om å filme det jeg kan se av meg selv - mine aldrende hender og mitt grånende hår. Jeg ønsket også å uttrykke min kjærlighet til malerkunsten. Jeg måtte pusle alt dette sammen for å gi filmen en mening, uten å svike det sosiale temaet som filmen prøver å behandle - søppel og avfall. Hvem bruker dette? Hvordan? Kan man leve av det andre kaster?"

Fakta

Norgespremiere
14.09.2001
Originaltittel
Les Glaneurs et la Glaneuse
Sjanger
Dokumentar
Medvirkende
Bodan Litnanski
Agnès Varda
Francois Wertheimer
Regi
Agnès Varda
Manus
Agnès Varda
Produsent
Agnès Varda
Foto
Stéphane Krausz
Didier Rouget
Didier Doussin
Pa
Musikk
Joanna Beuzdowicz
Pierre Barraud
Océan
Francois
Nasjonalitet
Frankrike
Språk
Fransk
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Ciné Tamaris
Distribusjon
Arthaus

Få med deg disse filmene