Michael Clayton

Norgespremiere: 26.10.2007
11 år
2 t.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fra filmskaperne bak "The Firm" og "Erin Brockowich" kommer en intens thriller med George Clooney som Michael Clayton, en mann som blir satt til å løse en vanskelig og uvanlig sak for sitt firma: Sin egen tilstedeværelse og person.
Det er natt, klokken viser 03.00. Et advokatkontor i en snødekket Manhattan-skyskraper er fortsatt belyst og i full aktivitet. I en fengselcelle i Milwaukee sitter den briljante advokaten Arhur Edens og grunner på hvordan han kunne miste kontrollen i retten. Hvordan kunne han, midt i prosedyren, kastet klærne og proklamere sin kjærlighet til en 19 år gammel jente på andre siden av rommet. På en avsidesliggende landevei legger Michael Clayton (George Clooney) bilen over til siden for å få litt luft. Bare sekunder etter at han forlater bilen eksploderer en bombe.

Hva kobler disse hendelsene sammen? Svaret er Michael Clayton. Han er advokatfirmaet Kennr, Bach og Leedens usynlige mann. Clayton er den man kontakter når klienter er involvert i forsvinningsulykker de ikke kan være bekjente med; mannen direktøren ringer når hans kone har fått bank av sin siste elsker.

Når Michael får i oppdrag å fordekke Arthur Edens kollaps i retten, forstår han snart at det er snakk om mer enn en anspent og overarbeidet mann, med behov for en lengre ferie. Noe mørkt og farefylt skjuler seg i kjernen av dette elite-universet. For første gang i sin ansettelsestid hos Kenner, Bach og Leeden holder det ikke for Clayton å bare begrave hemmelighetene - han må grave seg nedover, enda dypere.

Profil: George Clooney, f. 1961, USA
Skuespilleren, manusforfatteren, regissøren og produsenten Clooney var sønn av en nyhetsjournalist på TV og kom først til filmen etter å ha fått en mindre rolle i en spillefilm av sin fetter. På slutten av 80-tallet flyttet han til Los Angeles og jaktet på roller, inntil han ble oppdaget av produsenter som hadde sett ham i en film som ikke nådde kinolerretet. Gjennom 90-tallet bygget han seg opp til å bli en av de store stjernene innen amerikansk film, i tillegg til at han tok på seg regi- og produsentjobber. Clooney har spilt i filmer som "O Brother, Where Art Thou?" ((2000), Ocean's-filmene 11, 12 og 13, "Syriana" (2005) og "Good Night, and Good Luck" samme år. Clooney fikk Oscar for beste birolle i "Syriana", og sistnevnte film hvor han stod for både manus og regi, ble nominert til hele seks Oscar-priser.

Fakta

Norgespremiere
26.10.2007
Originaltittel
Michael Clayton
Sjanger
Thriller
Skuespillere
George Clooney
Tom Wilkinson
Tilda Swinton
Sydney Pollack
Regi
Tony Gilroy
Manus
Tony Gilroy
Produsent
Jennifer Fox
Sydney Pollack
Steve Samuels
Foto
Robert Elswit
Musikk
James Newton Howard
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2 t.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
IS Film
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne thrilleren har en underliggende truende stemning og inneholder en enkeltstående, men lite detaljert skildring av et drap. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene