Once

Norgespremiere: 18.07.2008
Tillatt for alle
1 t. 26 min.
Drama / Musikkfilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hvor ofte møter man den rette?

Hvor ofte møter man den rette?
En musiker står på gata i Dublin og spiller sanger han har skrevet selv - uten nevneverdig oppmerksomhet fra passerende. Han bor hos sine foreldre, jobber med å reparere støvsugere for faren og spiller på gata for sin egen del. En dag stopper en jente opp og lytter. Dagen etter er hun tilbake med støvsugeren sin, som han halvhjertet har lovet å fikse. Dette er opptakten til en uke de tilbringer sammen, men begynnelsen på noe langt mer.

ONCE er en sjarmerende og rørende musikkfilm med intense og følelsesladde sanger i beste singer songwriter-tradisjon. Aller mest er det en flott historie hvor musikken binder fortelling og karakterer sammen. Du vil forlate kinosalen med et smil om munnen og en tåre i øyekroken.

John Carney, som har skrevet og regissert ONCE, har en fortid som bassist i det irske rockebandet The Frames. Glen Hansard, som spiller hovedrollen i ONCE er vokalist og gitarist i dette bandet og har tidligere vært på lerretet i filmen THE COMMITMENTS.

ONCE var et lite lavbudsjettsprosjekt mellom venner som ble en uventet suksess. Virkeligheten har kopiert kunsten, for Glen Hansard og Marketa Irglova ble kjærester i løpet av USA-turneen til The Frames etter lanseringen av filmen der. De to opptrer nå sammen i sideprosjektet The Swell Season på egne konserter i USA og Europa.

ONCE ble publikumsvinner på fjorårets Sundance-festival og hovedrolleinnehaverne Glen Hansard og Marketa Irglova ble i februar belønnet med OSCAR for beste originalasang.

Fakta

Norgespremiere
18.07.2008
Originaltittel
Once
Sjanger
Drama
Musikkfilm
Skuespillere
Glen Hansard
Markéta Irglová
Regi
John Carney
Manus
John Carney
Produsent
Martina Niland
Foto
Tim Fleming
Musikk
Glen Hansard
Markéta Irglová
Nasjonalitet
Irland
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 26 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
The Irish Film Board
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene