Gåten Ragnarok

Norgespremiere: 04.10.2013
11 år
1 t. 36 min.
Action / Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Alle myter har en opprinnelse

Arkeologen Sigurd Svendsen (Pål Sverre Hagen) har viet sitt liv til å løse de 1000 år gamle mysteriene fra Osebegskipets gravkammer. Når han finner spor som peker mot den største myten av alle; myten om Ragnarok, blir Sigurd besatt av tanken om at Oseberggraven skjuler svaret på opphavet til historien om vår egen undergang.
En mystisk runestein med spor etter Osebergvikingene avdekkes i Finnmark og fristelsen blir for stor: Sammen med to kolleger og sine to barn legger Sigurd ut på en ekspedisjon som leder dem dypt inn i Ingen-Mannsland - et avsperret område mellom Norge og Russland.

Eventyret får en dramatisk endring når de gamle runene viser seg å få ny mening og hemmeligheten de avdekker er langt større og mer skremmende enn noen kunne drømme om.

Sigurd må ta sitt livs viktigste avgjørelse: Hvor langt er han villig til å gå og hvor mye er han villig til å ofre i jakten på svaret som til slutt kan lede til deres egen undergang?


FORAN KAMERA:

PÅL SVERRE HAGEN (Sigurd)
Pål Sverre Hagen gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2003, og har siden jobbet på Hålogaland Teater og Det Norske Teatret. Han har utmerket seg med sine rolletolkninger i bl.a. Buzz Aldrin, Hvor ble det av deg i alt mylderet? (TV /2010-2011), Jeg reiser alene (2011), Jernanger (2009), deUSYNLIGE (2008), De gales hus (2008) og Max Manus (2008), og sist som Thor Heyerdahl i KON-TIKI (2012).

NICOLAI CLEVE BROCH (Allan)
Nicolai Cleve Broch er utdannet ved Statens Teaterhøg¬skole og ansatt på Nationaltheatret. Han ble for alvor kjent gjennom tv-serien Lekestue på NRK i 2001. Nicolai er i dag en meget godt etablert skuespiller innenfor film, tv og teater. Han har medvirket i bl.a. Halvbroren (TV/2013) Schmokk (TV/2011), Max Manus (2008), Den siste revejakta (2007), Uro (2006), Uno (2004) og Buddy (2003).

SOFIA HELIN (Elisabeth)
Sofia Helin er en svensk skuespillerinne utdannet ved Teaterhögskolan i Stockholm. Sofia har hatt en rekke roller ved Stockholms Stadsteater og i svenske filmer. For oss nordmenn er hun kanskje mest kjent som Saga Norén i den populære svensk-danske krimserien Broen som nylig ble vist på NRK. Hun hadde også en sentral rolle i filmen ARN - Riket ved veiens ende (2008).

BJØRN SUNDQUIST (Leif)
Bjørn Sundquist er en av Norges fremste skuespillere på teater, film og TV, og har mottatt flere Amanda-priser for sine prestasjoner. Han har medvirket i bl.a. Koselig med peis (TV / 2011), Tomme Tønner (2010), En ganske snill mann (2010), Jern-anger (2009), Død snø (2009), Den siste revejakta (2008), Kautokeino-opprøret (2008) og Tommy Wirkolas Hansel & Gretel: Whitch Hunters (2013).


I rollene som barna Ragnhild og Brage møter vi MARIA ANNETTE TANDERØ BERGLYD som spilte "Anne" i filmen Jørgen + Anne = Sant og debutanten JULIAN PODOLSKI.


BAK KAMERA:

REGISSØR
MIKKEL BRÆNNE SANDEMOSE er en av landets mest erfarne reklamefilmregissører og har høstet både nasjonale og internasjonale utmerkelser for sitt arbeid. Han har også laget flere prisvinnende musikkvideoer.
Mikkel Brænne Sandemose debuterte som spillefilmregissør med Fritt Vilt III (2010).

MANUSFORFATTER
JOHN KÅRE RAAKE er utdannet ved Westerdals Reklameskole og har i løpet av sin karriere i reklamebransjen utviklet ideer og produsert flere hundre reklamefilmer. "Gåten Ragnarok" er hans første spillefilm.

PRODUSENTER
"Gåten Ragnarok" produseres av Martin Sundland og Are Heidenstrøm i FANTEFILM FIKSJON AS. Selskapet ble etablert i 2006 og har som mål å produsere brede underholdningsfilmer. Selskapet står bak Fritt Vilt-filmene, Arme Riddere og Flukt.

DISTRIBUTØR
NORDISK FILM DISTRIBUSJON er Nordens ledende distributør av kreativt innhold innenfor film og spill. Nordisk Film har tidligere co-produsert og distribuert bl.a. Stieg Larssons Millennium-trilogi og vært involv¬ert i store nordiske produksjoner som bl.a. Max Manus, Hodejegerne og Kon-Tiki.

Fakta

Norgespremiere
04.10.2013
Originaltittel
Gåten Ragnarok
Sjanger
Action
Eventyr
Skuespillere
Pål Sverre Hagen
Nicolai Cleve Broch
Sofia Helin
Bjørn Sundquist
Maria Annette Tanderø Berglyd
Julian Podolski
Kyrre Haugen Sydness
Regi
Mikkel B. Sandemose
Manus
John Kåre Raake
Produsent
Martin Sundland og Are Heidenstrøm
Nasjonalitet
Norge
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
Fantefilm Fiksjon AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne eventyrfilmen har en mørk og truende stemning og inneholder skildringer av situasjoner der hovedpersonene er i fare. Disse kan virke skremmende på 7-åringer, og filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene