Rottatouille

Norgespremiere: 28.09.2007
7 år
1 t. 58 min.
Animasjon / Familiefilm / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Middagen er servert....28.september

I denne nye animerte filmen, ROTTATOUILLE, drømmer rotta Remy om å bli en fransk mesterkokk, mot familiens ønsker og det faktum at han er en rotte i en desidert gnagerfiendtlig yrkesgruppe.

Når skjebnen plasserer Remy i Pariskloakken, ender han opp, til alt hell, direkte under en restaurant gjort berømt av sin kulinariske helt, Auguste Gusteau. Til tross for faren ved å bli sett på som en usannsynlig, og helt klart uønsket gjest på et finere fransk kjøkken, setter Remys pasjon for mat snart i gang et hysterisk og spennende rotterace som snur det kulinariske Paris på hodet.

Remy blir revet mellom sitt kall her i livet eller for alltid returnere til sitt tidligere liv som rotte. Han lærer sannheten om vennskap, familie og ikke å ha annet valg enn å være den han egentlig er; en rotte som vil bli kokk.

Etter å ha tatt publikum med på utrolige eventyr i en verden av biler, superhelter, fisk og leker, er det bare historiefortellerene fra Pixar Animation Studios ("Biler," "Oppdrag Nemo," "De Utrolige") som kan skape en ny og original verden der den utenkelige kombinasjonen en femstjerners restaurant og rotter utspiller seg i denne ultimate tilhørighets historien.

Regissert av Academy Award®-vinneren Brad Bird ("The Incredibles") og co-regissert av Academy Award®-vinneren Jan Pinkava ("Geri's Game").

Fakta

Norgespremiere
28.09.2007
Originaltittel
Ratatouille
Sjanger
Animasjon
Familiefilm
Komedie
Skuespillere
Patton Oswalt
Brad Garrett
Teddy Newton
Ian Holm
Janeane Garofalo
Tony Fucile
Lou Romano
Will Arnett
Jake Steinfeld
Peter Sohn
James Remar
Stephane Roux
Peter O'Toole
John Ratzenberger
Brian Dennehy
Julius Callahan
Brad Bird
Regi
Brad Bird
Manus
Jim Capobianco
Brad Bird
Jan Pinkava
Produsent
John Walker
Foto
Sharon Calahan
Robert Anderson
Musikk
Michael Giacchino
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Original/norsk dub.
Lengde
1 t. 58 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Distribusjon
The Walt Disney Company Nordic
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
"Ratatouille" inneholder ingen urovekkende scener. Filmen får allikevel 7-årsgrense, da det med hovedfilmen følger en noe mørk og truende kortfilm ("Det store løftet") som kan virke skremmende på de aller yngste barna.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene