RoboCop (original)

Norgespremiere: 02.03.2017
1 t. 43 min.
Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den ideelle politimann

Vi er noen år frem i tiden. Alex Murphy er en 'vanlig' politimann med en vakker kone og en liten sønn. Livet hans fortoner seg ganske bra - før han blir drept av noen grusomme skurker. Det er først da han blir offer for et grusomt eksperiment.
Restene av kroppen hans, og store deler av hjernen, danner grunnlag for en fantastisk super-politimann; Robocop. Men ikke før er Murphy igjen ute på gatene og fakker skurker - før han oppdager at slett ikke aller er begeistret over hans nye suksess!

Handlingen i kveldens film foregår i Detroit en eller gang i nær fremtid, hvor en politimann (Peter Weller) blir drept i tjeneste. Departementet bestemmer seg for å gjenopplive ham som halvt menneske og halvt robot. På den måten oppstår den ideelle, udødelige politimannen Robocop.

I løpet av få uker har Robocop fått kriminaliteten vekk fra Detroits gater, men politimannens menneskelige halvdel plages stadig av tanker fra fortiden, og han vil ha hevn over skurkene som drepte ham.

Den hollandske regissøren Paul Verhoevens B-filmtalenter ble kjent for et større publikum med ?Robocop?, som byr på fantasi og action i skjønn forening. Rollene er besatt på beste måte. Wellers uhyggelige, ariske utseende passer rollen perfekt. Samspillet med Nancy Allen, som spiller Robocops kjæreste, er upåklagelig.

Filmens sosiale kommentarer og satiriske anslag mot etablerte autoriteter har en ungdommelig friskhet over seg. Framfor alt ble Paul Verhoeven etablert som en dyktig regissør med en fabelaktig evne til å gjøre materiale som står i fare for å bli ufrivillig komisk, overbevisende.

Fakta

Norgespremiere
02.03.2017
Originaltittel
RoboCop
Sjanger
Sci-Fi
Skuespillere
Peter Weller
Nancy Allen
Daniel O'Herlihy
Ronny Cox
Kurtwood Smith
Miguel Ferrer
Robert DoQui
Ray Wise
Felton Perry
Paul McCrane
Regi
Paul Verhoeven
Manus
Edward Neumeier
Michael Miner
Produsent
Arne Schmidt
Foto
Jost Vacano
Musikk
Basil Poledouris
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
engelsk
Lengde
1 t. 43 min.
Produksjonsår
1987
Produksjonsselskap
Rank/Orion Pictures Int.
Distribusjon
Cinematekene
Aldersgrense
15 år
Begrunnelse
Store mengder actionvold gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Bilder

Få med deg disse filmene