District 9

Norgespremiere: 11.09.2009
15 år
1 t. 52 min.
Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Produsent Peter Jackson, regissøren av Ringenes Herre-filmene, er tillbake med et science fiction-eventyr som gikk rett inn på kinotoppen i USA. Handlingen utspiller seg i et fremtidig Sør-Afrika, hvor utenomjordiske skapninger er de nye innbyggerne.
Det har gått over 20 år siden fremmede skapninger første gang kom i kontakt med vår verden. Menneskeheten forberedte seg på et fiendtlig møte med overlegen teknologi, men ingenting skjedde. I stedet ble de fremmede igjen som flyktninger på jorden, passert i provisoriske boliger i Syd-Afrikas Distrikt 9. Uenighetene var store blant verdens nasjoner, som ikke kunne bli enige om deres skjebne.

Nå har menneskenes tålmodighet med de utenomjordiske tatt slutt. Et privat selskap, uten noen som helst interesse for deres situasjon, har fått i oppdrag å ta hånd om de fremmede. Firmaet vet at de vil kunne skape en enorm fortjeneste, om de lykkes med å få de fremmedes teknologi og våpen til å fungere på jorda. Inntil nå har alle forsøk misslykkes, siden disse våpnene krever utenomjordisk DNA.

Spenningen mellom menneskene og de fremmede øker når feltarbeideren Wikus van der Merwe blir smittet av et utenomjordisk virus som begynner å forandre hans DNA. Han blir den mest jagede mann i verden, samtidig også den mest verdifulle. Han bærer på nøkkelen til hemmelighetene om de fremmedes teknologi.

Utstøtt og uten venner finnes det til slutt bare et gjemmested for mannen; District 9.

Fakta

Norgespremiere
11.09.2009
Originaltittel
District 9
Sjanger
Sci-Fi
Skuespillere
Sharlto Copley
David James
Jason Cope
Mandla Gaduka
Vanessa Haywood
Kenneth Nkosi
Regi
Neill Blomkamp
Manus
Neil Blomkamp
Terri Tatchell
Produsent
Peter Jackson
Foto
Trent Opaloch
Musikk
Clinton Shorter
Nasjonalitet
New Zealand
Sør-Afrika
Originalspråk
Engelsk/nyanja
Lengde
1 t. 52 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
WingNut Films
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Enkelte nærgående voldsskildringer i et skremmende fremtidsunivers gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene