Regnmakeren

Norgespremiere: 13.03.1998
DRAMA
Regnmakeren er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Rudy Baylor (Matt Damon) er en ung, uerfaren advokat, en potensiell kommende stjerne, så sant han er heldig nok å få en jobb. Rudy henvender seg til flere advokatfirmaer, også noen av den mer tvilsomme typen. Det er nettopp hos en av disse han får napp.
Bruiser Stone (Mickey Rourke) er villig til å la Rudy gjøre en del drittjobber, inklusive såkalt ambulansejakt. Det innebærer sykehusbesøk hos personer som uforskyldt har blitt innblandet i en ulykke og overtale pasientene til å overlate forsikringssøksmålet til dem.

Det tar ikke lang tid før Bruiser Stone er ettersøkt av FBI og forlater landet. Rudy slår seg sammen med Stones medarbeider Deck Shifflet (Danny DeVito), en "advokat" som etter 6 forsøk fortsatt ikke har bestått eksamen, men som likevel kjenner rettssystemet ut og inn. Sammen tar de seg av et par saker Rudy hadde påtatt seg mens han fortsatt var student. En av disse involverer forsikringsselskapet Great Benefits, som nekter å utbetale en forsikringssum til en familie hvor sønnen har fått diagnosen leukemi.

Rudy stiller i retten mot et firma som har valgt sine advokater med omhu, i en sak som kan ryste forsikringsselskapene, og avsløre et mektig og korrupt firma som gjennom flere år systematisk har utnyttet den lavere middelklassen. I dette tilfellet er det familien Black.

Rudy er en naiv gutt med gode intensjoner. Han startet med jusstudiene fordi han ønsket å gjøre noe riktig og viktig. Ettersom rettsaken forløper oppdager han hvordan advokatyrket faktisk fungerer, og han tvinges til å ta en avgjørelse om hvorvidt dette er et yrke han kan leve med eller ikke.

Filmen er basert på John Grishams bok "Regnmakeren", en spennende og til tider humoristisk fortelling om lov og moral. Det er den sjette boken hans som blir filmatisert.

Matt Damon (Rudy Baylor) er en av Hollywoods mest lovende unge skuespillere. Dette er hans første store rolle. Han debuterte i 1988 i "Mystic Pizza" og spilte deretter i "School Ties" og "Geronimo" og sist i "Tapperhet i strid". Han er snart aktuell i filmene "Good Will Hunting", hvor han selv og kameraten Ben Afflick har skrevet manus, og Spielbergs kommende "Saving Private Ryan".

Danny DeVito (Deck Schifflet) har skapt seg et navn både som skuespiller, produsent og regissør. Sammen med produsenten Michael Shamberg driver DeVito det uavhengige produksjonsselskapet Jersey Films som bl.a. står bak filmene "Get Shorty", "Feeling Minnesota", "Fierce Creatures", "Mathilda" og "Hoffa". DeVito regisserte og spilte i filmene "Kast mamma av toget" og "Rosenes krig". I tillegg har han spilt i filmene "Batman vender tilbake", "Tvillinger", "Nilens juvel", "Tid for ømhet" og "Gjøkeredet". Hans senere filmer inkluderer "L.A. Konfidensielt", "Mars Attacks" og "Space Jam". Senere i år får vi se han i "The Kiss".

Claire Danes (Kelly Riker) er en av Hollywoods mest lovende talenter. Hun spilte sist i suksessen "Romeo og Julie". Hun slo gjennom i TV-serien "My So-Called Life" hvor hun har mottatt både Golden Globe og Emmy nominasjoner. Hennes filmer inkluderer "Små kvinner", "Home for the Holidays", "Livets mønster", "Elsker, elsker ikke", og hun blir snart å se i Oliver Stones "U-turn" og deretter i Bille Augusts "Les Miserables".

Francis Ford Coppola (regissør) har tidligere vunnet fem Oscarpriser, mottatt 10 nominasjoner og vunnet Gullpalmen i Cannes 2 ganger. Hans filmer inkluderer "Gudfaren" trilogien, "Apocalypse Nå", "Peggy Sue ble gift", "The Outsiders", "Rumble Fish" og sist "Bram Stoker's Dracula" og "Jack". Han utdannet seg ved Hofstra University og UCLA. I 1969 startet han det uavhengige filmselskapet American Zoetrope sammen med George Lucas.

Fakta

Norgespremiere
13.03.1998
Originaltittel
John Grisham's The Rainmaker
Sjanger
DRAMA
Skuespillere
Matt Damon
Danny DeVito
Claire Danes
Jon Voight
Mickey Rourke
Mary Kay Place
Regi
Francis Ford Coppola
Manus
Francis Ford Coppola
Produsent
Michael Douglas
Steven Reuther
Fred Fuchs
Foto
John Toll
Musikk
Elmer Bernstein
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2t.17m.
Produksjonsår
1997
Produksjonsselskap
Constellation Films/Douglas-Reuther Prods./ American Zoetrope
Distribusjon
United International Pictures

Få med deg disse filmene