Next

Norgespremiere: 04.05.2007
15 år
1 t. 36 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Chris "Frank Cadillac" Johnson (Nicolas Cage) har spesielle evner som gjør ham enestående her i verden. Han kan forutse alt som skal skje, så fremt det ikke er lenger enn to minutter inn i fremtiden.
Det ekstraordinære talentet er til stor hjelp når han opptrer som magiker og tankeleser på et småslitent etablissement i Las Vegas. Det er heller ingen ulempe ved spillebordene, når han slår seg ned og håver inn de pengebeløpene han måtte trenge.

Men hans merkelige måte å lykkes på har ikke gått hans omgivelser ubemerket forbi. Chris blir plutselig en ettersøkt mann når firmaet som tar hånd om hotellsikkerheten bestemmer seg for å se nærmere på magikerens mystiske flaks ved spillebordene. Også FBI-agent Callie Ferris (Julianne Moore) er på jakt etter den ettersøkte. Hun er overbevist om at Chris kan hjelpe henne i arbeidet med å avsløre gjerningsmennene bak en livsfarlig plan. En stor terroraksjon - på globalt nivå.

Oscar-vinner Niclas Cage, Oscar-nominerte Julianne Moore og Jessica Biel utgjør stjernelaget i denne action-thrilleren fra Revolution Studios. Filmen er regissert av Lee Tamahori, mannen bak bl.a. "Engang var vi krigere" (1994), James Bond -Die Another Day (2002) og xXx 2: The Next Level".

Profil: Nicolas Cage f. 1964, USA
Den amerikanske skuespilleren het opprinnelig Nicholas Kim Coppola og var nevø av den kjente regissøren Francis Ford Coppola før han bestemte seg for å bygge opp sin karriere på egen hånd og byttet etternavn til Cage. Likevel fikk han sitt gjennombrudd i onkelens "Rumble Fish" i 1983. Deretter fulgte flere store roller i filmer som "Wild at Heart" (1990), og "Leaving Las Vegas" (1996) hvor han fikk Oscar for beste hovedrolle. Cage fikk også Oscar-nominasjon for sin innsats i "Adaptation" i 2002.

Fakta

Norgespremiere
04.05.2007
Originaltittel
Next
Sjanger
Action
Skuespillere
Nicolas Cage
Julianne Moore
Nicolas Pajon
Jessica Biel
Peter Falk
Paul Rae
Regi
Lee Tamahori
Manus
Gary Oldman
Jonathan Hensleigh
Paul Bernbaum
Produsent
Nicolas Cage
Todd Garner
Norman Golightly
Graham King
Arne Schmidt
Foto
David Tattersall
Musikk
Mark Isham
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Revolution Studios
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Skildringer av nedskytinger og drap gjør at denne actionfilmen får 15-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene