Speed Racer

Norgespremiere: 20.06.2008
11 år
2 t. 15 min.
Action / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Han må fylle et tomrom - i rasende fart.

Speed Racer er som født til å tråkke klampen i bånn. I sin familieproduserte Mach 5 gjør han svimlende manøvre på racerbilbanen, og en stor konkurrent vil gjerne ha Speed i stallen. Men stortalentet vil ikke svikte familiebedriften. Det kan koste ham karrieren.

Han suser nedover banen og leker katt og mus med konkurrentene - Speed Racer er et naturtalent bak rattet. Han er som født til å kjøre racerbil, med aggresjon, instinkt og ikke minst fryktløshet. Hans eneste reelle konkurrent er minnet om broren han hadde som idol - legenden Rex Racer. Hans død i et løp har etterlatt et tomrom Speed er besatt av å fylle.
Speed er lojal mot famileforetaket i racerbilbransjen, ledet av faren, Pops Racer, som har designet Speeds imponerende Mach 5. Speed sier nei til en lønnsom avtale med Royalton Industries, og ikke bare gjør han den gale eieren rasende. Han oppdager også en fryktelig hemmelighet: Noen av de største løpene er fikset av en håndfull kyniske storkarer som manipulerer de beste sjåførene for å øke fortjenesten. Hvis Speed ikke vil kjøre for Royalton, skal selskapet sørge for at Mach 5 aldri mer kommer over målstreken.
Den eneste måten Speed kan redde familiebedriften og sporten han er så glad i, vil være å slå Royalton med hans egne triks. Med støtte fra familien og den lojale kjæresten Trixie, slår Speed seg sammen med en tidligere rival - den mystiske Racer X - for å vinne løpet som tok livet av broren: det livsfarlige terrengløpet som kalles The Crucible.

Andy og Larry Wachowski
(regi/manus)
I 1999 kom de sky og tilbaketrukne brødrene Andy og Larry Wachowski ut fra nesten intet (de hadde lagd den kritikerroste thrilleren "Bound" i 1996) og flyttet grensene for science fiction spesielt og filmmediet generelt. Med et vell av referanser - blant annet japansk anime, religion, cyberpunk, kung fu-filmer, tegneserier og "Alice i Eventyrland" - lagde brødrene Wachowski "The Matrix", historien om hackeren Neo som aner at verden ikke er skrudd sammen slik han er opplært til å tro. Via mystiske Morpheus blir Neo forklart hvilken rolle han må spille for å bekjempe "The Matrix" - et nettverk av maskiner som har lagd en dataillusjon av verden slik vi kjenner den. Den brutale virkeligheten er at menneskene er blitt slaver og energikilder for "The Matrix". Filmen fikk to oppfølgere som fulgte Neo og hans allierte inn i en stadig mer intrikat verden av teknologi, filosofi og action i strid med fysikkens lover.
"Speed Racer", basert på den klassiske serien skapt av animasjonspioneren Tatsuo Yoshida, er Wachowski-brødrenes første prosjekt sammen som manusforfattere og regissører siden "Matrix"-filmene. Joel Silver, som tidligere har arbeidet med brødrene på "Matrix"-filmene og "V for Vendetta", produserer filmen for sitt eget selskap, Silver Pictures.

Emile Hirsch
(Speed Racer)
Emile Hirsch spilte i Sean Penns kritikerroste drama "Into the Wild", om den idealistiske studenten Christopher McCandless som vendte ryggen til sivilisasjonen til fordel for ødemarka i Alaska. Hirsch vant flere priser for sin tolkning. Tidligere har han spilt i blant annet Nick Cassavetes' kriminaldrama "Alpha Dog", Catherine Hardwickes "Lords of Dogtown" og Dan Harris' "Imaginary Heroes".

John Goodman
(Pops Racer)
John Goodman er kjent for sitt samarbeid med Coen-brødrene, og han ble Golden Globe-nominert for deres "Barton Fink". Han har også spilt i brødrenes "Raising Arizona", "Den store Lebowski" og "O Brother, Where Art Thou?" Goodman har de senere årene lånt stemme til en rekke animerte figurer i blant annet "Monsterbedriften" og "Biefilmen". Han hadde en større rolle i Harald Zwarts Hollywoodproduksjon "One Night at McCool's".

Susan Sarandon
(Mom Racer)
Med den femte Oscar-nominasjonen, for beste kvinnelige hovedrolle, kunne Susan Sarandon omsider få holde rundt gullmannen. I dødsstraffdramaet "Dead Man Walking" (1995), regissert av ektemann Tim Robbins, var hun nonnen Helen Prejean, dødsdømte Matthew Poncelets samtalepartner og støttespiller i kampen mot dødsstraff. Hun har tidligere vært nominert for beste kvinnelige hovedrolle i "Atlantic City" (1980), "Thelma & Louise" (1991), "Lorenzo's Oil" (1992) og "Klienten" (1994).

Fakta

Norgespremiere
20.06.2008
Originaltittel
Speed Racer
Sjanger
Action
Familiefilm
Skuespillere
Emile Hirsch
Christina Ricci
Susan Sarandon
Matthew Fox
John Goodman
Regi
Andy Wachowski
Larry Wachowski
Manus
Andy Wachowski
Larry Wachowski
Produsent
Joel Silver
Andy Wachowski
Larry Wachowski
Foto
David Tattersall
Musikk
Michael Giacchino
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 15 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Warner Bros. Pictures
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Barn/ungdom
Begrunnelse
Denne filmen fra et racerbilmiljø foregår innenfor et tydelig animert fiksjonsunivers. Filmen antas likevel å virke urovekkende på 7-åringer, da den inneholder flere intense actionsekvenser, og enkelte mere virkelighetsnære og aggresive voldsskildinger. Filmen får derfor 11-årsgrense

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene