A Nightmare on Elm Street

Action / Grøsser

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Velkommen til ditt nye mareritt.

En gjeng tenåringer opplever mareritt så virkelige at de ikke lenger tør å sovne; de frykter at de kan bli drept på ordentlig av mannen de ser i drømme. Snart viser det seg at frykten er begrunnet. For å overleve må de lete etter svar i barndommen.
Elm Street er en velfrisert gate i en forstadsidyll i byen Springwood, Ohio. Her bor tenåringene Nancy, Kris, Quentin, Jesse og Dean. Livet deres er bokstavelig talt blitt et mareritt. Hver natt hjemsøkes de av en vansiret mann med hatt, stripete genser og kniver til fingre. Og de hører alle den samme skremmende stemmen. Drømmene er så virkelige at de begynner å frykte for sitt liv. Mannen driver dem til vanvidd i et avstengt univers der han har lagd reglene og deres eneste utvei er å våkne. Snart blir en av dem drept. Noen begynner å snakke sammen om hva de opplever. Likhetene er skremmende og uforståelige. Dør de i søvne, vil de også dø på ordentlig. Etter hvert skjønner tenåringene at løsningen ligger begravd i en barndom de ikke husker. Svimeslått av søvnmangel må de finne svaret i sinnet til det mest forskrudde marerittet av alle - Freddy Krueger.

Grøssende suksess
Freddy Kruegers onde latter vekker igjen gru på Elm Street, 26 år etter at Wes Craven slapp seriemorderen løs første gang i en film som skulle bli starten på en blodstenket rekke av filmsuksesser i perioden 1984-2003. Ifølge Box Office Mojo har de åtte filmene spilt inn bortimot 340 millioner dollar på verdensbasis.
Føljetongen har også hatt ringvirkninger i andre medier. TV-serien "Freddy's Nightmares" gikk i to sesonger i perioden 1988-1990. Hver av filmene har blitt presentert i romanform, og flere tegneserieskapere har gitt grusomhetene liv med tusj og blyant.

Gamle mareritt blir som nye
Det var i begynnelsen av 2008 det ble kjent at Michael Bay og hans produksjonsselskap Platinum Dunes ønsket å gjenopplive den gamle suksessen med tanke på en ny serie filmer. Produsent Brad Fuller uttalte til Variety at tanken var å følge stilen fra nyversjonen av "Friday the 13th" (2009). Morderen og universet han virket i skulle fremstå skremmende, uten vitsemakeri slik tendensen var i senere "Elm Street"-filmer.

Bay foretrakk Bayer
Michael Bay argumenterte sterkt for at spillefilmdebutant Samuel Bayer skulle få sjansen til å regissere nyversjonen av Freddy Kruegers blodige herjinger. Bayer var sammen med Bay og David Fincher blant de heteste reklamefilmregissørene før de sistnevnte tok spranget over i spillefilm med stor kassasuksess. Bay mener Bayer har evnen til å formidle det forstyrrende og forførende universet som vil gjøre serien fristende for en ny generasjon kinogjengere.

Wes Craven
Wesley Earl "Wes" Craven er en av de fremste fanebærerne for filmatiske frysninger. "Elm Street"-serien er hans mest omfangsrike univers. Han har også skrevet manuskript til, regissert eller produsert en rekke andre moderne grøssere. Blant dem er "Scream"-filmene (1996, 1997, 2000), "The Last House on the Left" (1972), "The Hills Have Eyes" (1977), "The Serpent and the Rainbow" (1988), "The People Under the Stairs" (1991), "Vampire in Brooklyn" (1995) og "Red Eye" (2005). Etter planen skal Craven regissere "Scream 4", som antakelig har premiere våren 2011.

Jackie Earle Haley
(Freddy Krueger)
Mannen som hadde personifisert Freddy Krueger i åtte filmer, Robert Englund, ble ikke en del av 2010-versjonen. Isteden var det Jackie Earle Haley fra "Watchmen" (2009) og "Shutter Island" (2010) som fikk i oppgave å framkalle grøsningene i rollen som den vansirede morderen. Earle Haley er særlig anerkjent for "Little Children" (2006), som ga ham en Oscar-nominasjon for beste mannlige birolle.

Fakta

Norgespremiere
Kommer ikke på kino
Originaltittel
A Nightmare on Elm Street
Sjanger
Action
Grøsser
Skuespillere
Jackie Earle Haley
Kyle Gallner
Katie Cassidy
Rooney Mara
Thomas Dekker
m.fl
Regi
Samuel Bayer
Manus
Wesley Strick
Eric Heisserer
Produsent
Michael Bay
Andrew Form
Brad Fuller
Foto
Jeff Cutter
Musikk
Steve Jablonsky
Nasjonalitet
USA
Språk
Amerikansk
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Warner Bros./Platinum Dunes
Distribusjon
Sandrew Metronome

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene